Ειδήσεις

Στο πειθαρχικό γιατρός της Κρήτης - Ποιο ήταν το παράπτωμα

Ανακοίνωση στήριξης προς το πρόσωπο του γιατρού κ αι παράλληλα διαμαρτυρίας προς της ΔΥΠΕ Κρήτης από τον Σύλλογο Φίλων του Κέντρου Υγείας.

Την αμέριστη στήριξη του, στο γιατρό του Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου Αντώνη Χρονάκη, εκφράζει ο σύλλογος Φίλων του συγκεκριμένου Κ.Υ. μετά και την τιμωρία του γιατρού από το πειθαρχικό της ΔΥΠΕ Κρήτης, με την αιτιολογία ότι δεν «εξυπηρέτησε» άλλο Κ.Υ. του Νομού Ηρακλείου.

Με μια αιχμηρή παράλληλα ανακοίνωση προς της ΔΥΠΕ, τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Κ.Υ, τάσσονται ξεκάθαρα στο πλευρό του γιατρού προσθέτοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι: «Ο Αντώνης Χρονάκης προσφέρει εδώ και τριάντα χρόνια, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου προσηλωμένος στις ιδιαίτερες ανάγκες ενός περιφερειακού Κ.Υ. και «τόλμησε» να θέσει ως προτεραιότητα την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου. Οι υπεύθυνοι που έλαβαν την παραπάνω απόφαση, καλά θα ήταν πρώτα να είχαν στελεχώσει τα Κ.Υ. με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να είχαμε στην διάθεσή μας ασθενοφόρα και οδηγούς και κατόπιν να έβρισκαν τις εύκολες λύσεις της καταστολής…».  

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με μεγάλης μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο γιατρός του Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου, Κο Χρονάκης Αντώνιος, κλήθηκε και τιμωρήθηκε από το πειθαρχικό της ΔΥΠΕ Κρήτης με την αιτιολογία ότι δεν «εξυπηρέτησε» άλλο Κ.Υ. του Νομού Ηρακλείου.

Ο γιατρός Χρονάκης Αντώνιος ο οποίος προσφέρει στον τόπο μας, εδώ και τριάντα χρόνια, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου προσηλωμένος στις ιδιαίτερες ανάγκες ενός περιφερειακού Κ.Υ. «τόλμησε» να θέσει ως προτεραιότητα την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου.

Θεωρούμε ότι οι υπεύθυνοι που έλαβαν την παραπάνω απόφαση, καλά θα ήταν πρώτα να είχαν στελεχώσει τα Κ.Υ. με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να είχαμε στην διάθεσή μας ασθενοφόρα και οδηγούς και κατόπιν να έβρισκαν τις εύκολες λύσεις της καταστολής.

Ως σύλλογος Φίλων του Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου δίνουμε την απόλυτη και ειλικρινή συμπαράσταση στον «Γιατρό μας» για την κίνησή του αυτή να προασπίσει την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου μας.

Σχόλια