default-image

Σήμερα το "τελευταίο αντίο" στην Ντιάνα Μανουρά

Κρήτη
Σήμερα το "τελευταίο αντίο" στην Ντιάνα Μανουρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε βαθιά οδύνη βρίσκεται η Κρήτη λόγω του πρόωρου θανάτου της εξαίρετης φιλολόγου και παιδαγωγού Ντιάνας Μανουρά. Ο χαμός της βύθισε στο πένθος ολόκληρο το Ηράκλειο, αλλά ιδιαίτερα τα Ανώγεια, τον τόπο καταγωγής της.

Η Άρτεμις (Ντιάνα) Μανουρά νικήθηκε από την επάρατη νόσο προχθές το πρωί, σε ηλικία μόλις 53 ετών. Οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι οικείοι της την αποχαιρέτησαν, στις 11:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Παναγίτσας Μασταμπά στο Ηράκλειο, για να ακολουθήσει η ταφή της στα Ανώγεια.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για μια σπουδαία προσωπικότητα, με χρόνια εργασίας στην ΕΡΤ, αλλά και ως προέδρου της Ένωσης Φιλολόγων, εξέδωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, αναφέροντας τα εξής: «Η Ντιάνα Μανουρά υπήρξε μια προσωπικότητα ξεχωριστής πνευματικής ακτινοβολίας. Άνθρωπος της ευθύνης, της ουσιαστικής καλλιέργειας, με ανοιχτούς ορίζοντες, και πολυμερή ενδιαφέροντα. Ως πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Ηρακλείου, ως φιλόλογος καθηγήτρια, ως μέλος της ΕΡΤ και της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, προσέφερε πολύτιμο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο στην κοινωνία του Ηρακλείου. Ο πρόωρος θάνατός της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους εκείνους που την αγάπησαν, μαθήτευσαν, και συμπορεύτηκαν μαζί της. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά της». Με το δικό του συγκινητικό τρόπο την αποχαιρέτησε και ο π. αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Αεράκης, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα τονίζει: «Καλοστραθιά, Ντιάνα!

Όταν πριν από 5 χρόνια είπα στην Ντιάνα ότι είχα γράψει ένα μικρό κείμενο για τον πατέρα της, είχε συγκινηθεί πολύ. Η ίδια επιμελήθηκε ένα μικρό βιογραφικό που δημοσιεύτηκε ταυτόχρονα. Εύχομαι, από σήμερα που μας αποχαιρέτησε, να είναι κάπου μαζί με το δίδυμό αδελφό της, τον Απόλλωνα, και να ακούνε τον πατέρα τους Μανούσο να τους μιλάει για μια πιο δίκαιη κοινωνία!». Με λίγα λόγια αποχαιρέτησε την Ντιάνα Μανουρά και η δρ. πολιτική μηχανικός του Δήμου Ανωγείων Ζαχαρένια Σκουλά, που τονίζει για τη φίλη και συγγενή της τα εξής: «Ένα πολύ ακριβό πρόσωπο για την οικογένεια "έφυγε" σήμερα. Ανέλπιστα. Και απερίγραπτα γρήγορα. Στα 53 της. Η Ντιάνα Μανουρά. Κόρη της αδερφής της γιαγιάς μου Λευκοθέας και του αειμνήστου Μανούσου Μανουρά. Μέλος μιας πολυμελούς οικογένειας με απίστευτη ποιότητα στο ήθος, στο χαρακτήρα, στην ευγένεια, στη στάση ζωής για όλα τα μέλη της. Καλό ταξίδι, Ντιάνα...».

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ «αποχαιρετά την Ντιάνα Μανουρά, εξαίρετη φιλόλογο, παιδαγωγό, κόρη του αξέχαστου συντρόφου μας Μανούσου», και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και λοιπούς οικείους της, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News