default-image

Νίκη στο τέλος για τον Λεβαδειακό επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Ποδόσφαιρο
Νίκη στο τέλος για τον Λεβαδειακό επί του ΠΑΣ Γιάννινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σχεδόν άδειο γήπεδο του Λεβαδειακού, οι Βοιωτοί νίκησαν 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 89ο λεπτό ο Ζοάο Φαβάρο.

Ο Μητρόπουλος είχε εκτελέσει με εξαιρετικό τρόπο φάουλ μακριά έξω από την περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος  με δυνατό σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Όπως ακριβώς συνέβη και προ ημερών στο πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο, έτσι και την Πέμπτη (21/12) οι "πράσινοι" σκόραραν στο τέλος.

Στο πρώτο μέρος οι Ηπειρώτες ήταν καλύτεροι, πιο δραστήριοι και υπήρξαν 2-3 στιγμές κατά τις οποίες ο Δημήτρης Σωτηρίου αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει σημαντικές αποκρούσεις για να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη. Όπως για παράδειγμα στο 17', όταν οι Λίλα και Γιάκος απέτυχαν να τον νικήσουν.

Στο 20' ο Γιάκος απείλησε ξανά τον γκολκίπερ των "πρασίνων", ο οποίος έκανε την πρώτη του εφετινή εμφάνιση. Είναι αξιοσημείωτο πως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ να έχει 8 τελικές, έναντι 2 του Λεβαδειακού. Όσο για την κατοχή μπάλας; Οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 62%...

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο ο Λεβαδειακός έπαιξε καλύτερα, ανέβασε την απόδοσή του, αν και πάλι ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά σε ένα τέρμα. Στο 61'  ο Γιάκος απέτυχε να "κρεμάσει" τον Σωτηρίου, ενώ στο 87' Λίλα και Μπετρά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, καθώς τα σουτ που έκαναν κατέληξαν στα αντίπαλα σώματα.

Τελικά η ομάδα των Ιωαννίνων την... πλήρωσε στο τέλος και στη ρεβάνς των Ζωσιμάδων είναι υποχρεωμένη να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 για να προκριθεί στην 8άδα του Κυπέλλου.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Ζαραδούκας (67' Νίκας), Αντιλεού, Μεντί, Φαβάρο, Καλτσάς, Μπελγκαζουανί (39' Ιωαννίδης), Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (65' Ομπιόρα), Καθάριος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Μανθάτης (73' Χαλκιαδάκης), Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Μπέριος, Σκόνδρας, Λίλα, Μπετρά, Τζημόπουλος, Γιάκος.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News