default-image

Πλάκα στη Βικελαία κρέμεται πάνω από τα κεφάλια πεζών

Κρήτη
Πλάκα στη Βικελαία κρέμεται πάνω από τα κεφάλια πεζών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν προλάβουν να περάσουν καλά καλά τριάμισι χρόνια από τα λαμπερά εγκαίνια του νέου κτηρίου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, η πέτρινη επένδυση μοιάζει να καταρρέει.

Ήταν 30 Αυγούστου 2014, όταν πραγματοποιήθηκαν με κάθε μεγαλοπρέπεια, τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Βικελαίας. Τα συνεργεία εργάζονταν εντατικά περίπου δέκα χρόνια για την ανακαίνιση και αποκατάσταση του παλιού κτηρίου και τη μετατροπή του σε μια υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη.

Όταν απομακρύνθηκαν τα προστατευτικά δίχτυα που κάλυπταν τα κτήριο οι Ηρακλειώτες είχαμε την ευκαιρία να δούμε την εντυπωσιακή νέα επένδυση από πέτρα που άλλαξε ριζικά, όχι μόνο τη μορφή του κτηρίου, αλλά ολόκληρη την όψη στο κέντρο της πόλης.

Εν τούτοις, κάτι αναφορικά με τη συντήρηση της πέτρινης εξωτερικής επένδυσης φαίνεται να μην πήγε καθόλου καλά, αφού όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία, μία πλάκα έχει αποκολληθεί και είναι έτοιμη να πέσει. Σε κίνδυνο τίθεται η σωματική ακεραιότητα των πολιτών αλλά και των εκατοντάδων επισκεπτών του Ηρακλείου.

Αυτή η εικόνα με την πέτρινη πλάκα να κρέμεται, έτοιμη να πέσει, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, παρότι έχουν περάσει τριάμισι χρόνια από τα εγκαίνια, πολλά τμήματα της Βικελαίας δεν είναι σε πλήρη ανάπτυξη όπως π.χ. το Αναγνωστήριο, καταδεικνύουν ότι η πνευματική κιβωτός της πόλης μας δεν έχει κατακτήσει ακόμα την αναγνώριση που της αρμόζει.

«Απλώς έχει χαλαρώσει ο αρμός» απαντά ο Δήμος

Παρότι η πέτρινη εξωτερική επένδυση κρέμεται στο κενό εμφανώς, η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα. Πλευρη εμφανίζεται καθησυχαστική λέγοντας πως «δεν είναι τόσο άμεσος ο κίνδυνος».

«Πήγα, το είδα, δεν κρέμεται. Έχει χαλαρώσει απλώς ο αρμός και ο κίνδυνος δεν είναι τόσο άμεσος. Πάρα ταύτα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου πρέπει να είναι ήδη εκεί και να την αποκαθιστά. Το θέμα έχει ρυθμιστεί», λέει σε δηλώσεις της στο neakriti.gr η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Ηρακλείου κα. Αριστέα Πλεύρη.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News