default-image

Πρ. Ηλίας: Η ετυμηγορία για το φονικό και οι αντιδράσεις

Κρήτη
Πρ. Ηλίας: Η ετυμηγορία για το φονικό και οι αντιδράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή και τεταμένη ατμόσφαιρα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου όπου ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η ετυμηγορία για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία με αποτέλεσμα οι συγγενείς να ξεσπάσουν σε κλάματα.

Το θυμό τους προκάλεσε η ανακοίνωση των ποινών καθώς "έσπασαν" τα ισόβια για τον κύριο κατηγορούμενο στον οποίο επιβλήθηκαν 23χρόνια κάθειρξης και ποινή 3.000 ευρώ. Ένοχος κρίθηκε o 57χρονος κρεοπώλης για ανθρωποκτονία από πρόθεση με βρασμό ψυχικής ορμής, για το θάνατο του Πρίαμου Ξυδάκη και ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον Μανόλη Σταυρουλάκη.

Αθώος κρίθηκε ο 40χρονος αδερφός του κρεοπώλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει να κηρυχθεί ένοχος ο 57χρονος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του Πρίαμου Ξυδάκη και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Μανόλη Σταυρουλάκη, ο οποίος καθόταν σε παρακείμενο καφενείο, και ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από τα σκάγια της καραμπίνας του 57χρονου. Στον αντίποδα, ο κ. Κοκκινάκης είχε προτείνει την απαλλαγή του νεαρότερου αδερφού τού κρεοπώλη, που κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα τού Πρίαμου Ξυδάκη.

Η πολύκροτη υπόθεση

Το διπλό φονικό είχε συγκλονίσει τον Ιούνιο του 2012 την τοπική κοινωνία του Προφήτη Ηλία Ηρακλείου και η πολυήμερη δίκη διεξήχθη σε κλίμα αντεγκλήσεων και συνεχών εντάσεων.

Σε ότι αφορά την απόφαση του δικαστηρίου πρωτόδικα τον Ιανουάριο του 2014 , ο κρεοπώλης είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη σε ισόβια κάθειρξη και οκτώ χρόνια για τη δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη, σε διαρκή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Στον αδερφό του ιδιοκτήτη λεωφορείου είχαν επιβληθεί 14 χρόνια φυλάκισης, χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα Ξυδάκη, ενώ με απόφαση του δικαστηρίου η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη. Αθώος είχε κριθεί ο τρίτος αδερφός.

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News