Ειδήσεις

Πήρε «φωτιά» η… τσόχα: 13 συλλήψεις σε ένα βράδυ

Όχι μία και δύο, αλλά σε 13 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, σε μόλις ένα βράδυ! - Από 30 μέχρι και... 83 ετών οι συλληφθέντες

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οι παραβάσεις στην Κρήτη για παράνομα τυχερά παιχνίδια συνεχίζονται και μάλιστα με… αμείωτο ρυθμό, αφού σε ένα μόλις βράδυ, συνελήφθησαν όχι ένα και δύο, αλλά 13 άτομα!

Κατά τη διάρκεια των στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων κατά την διάρκεια της περιόδου των εορτών σε καταστήματα συνελήφθησαν, συνολικά 13 άτομα (11 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί), για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, στο Ρέθυμνο και τα Χανιά. Παράλληλα, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.895 ευρώ ως προερχόμενο από την διεξαγωγή των απαγορευμένων τυχερών παιγνίων και 108 μάρκες.

Συγκεκριμένα, σε μία μόνο νύχτα, χτες το βράδυ, συνελήφθησαν σε Ρέθυμνο και Χανιά, 11 ημεδαποί (δέκα άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας από 31 έως 83 ετών και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 34 και 38 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, χτες το βράδυ στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «καφενείο», ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε, ότι ο 49χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, είχε επιτρέψει, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος, τη διενέργεια και διεξαγωγή, του απαγορευμένου και τυχερού παιγνίου «POKER», στο οποίο συμμετείχαν τέσσερις ημεδαποί και οι δύο αλλοδαποί,  οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και στο χώρο του καταστήματος βρέθηκε και  κατασχέθηκε:

•      το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ ως προερχόμενο από την διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου,

•      108 μάρκες πονταρίσματος διαφόρων χρωμάτων,

•      μια μάρκα με την ένδειξη DEALER,

•      μια πλήρη τράπουλα και

•      107 λοιπά τραπουλόχαρτα

Παράλληλα, χτες το βράδυ στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «καφενείο», ιδιοκτησίας 36χρονης ημεδαπής.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε, ότι η 36χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, είχε επιτρέψει, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος, τη διενέργεια και διεξαγωγή, του απαγορευμένου και τυχερού παιγνίου των πεσών (ζάρια) στο οποίο συμμετείχαν πέντε ημεδαποί,  οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και στο χώρο του καταστήματος βρέθηκε και  κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.565 ευρώ και ένα ζεύγος ζάρια.

Η προανάκριση διενεργείται από τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Ρεθύμνου και Χανίων αντίστοιχα, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου και Χανίων αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διενεργούν συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του φαινομένου, των παράνομων τυχερών παιγνίων.

Σχόλια