default-image

Λαμπερά εγκαίνια στο «Μητέρα» (photos)

Κρήτη
Λαμπερά εγκαίνια στο «Μητέρα» (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες στα εγκαίνια της νέας υπερσύγχρονης Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Κέντρου Γονιμότητας Κρήτης. Το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης, χρησιμοποιώντας πάντα τεχνολογία αιχμής εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια, αποτελεί τη μοναδική μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην ανατολική Κρήτη.

Τα εγκαίνια του νέου χώρου στο "Μητέρα" Κρήτης, που βρίσκεται στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Σοφοκλή Βενιζέλου στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη, διοικητικών φορέων και επιστημόνων που τίμησαν την εκδήλωση, αλλά και κόσμου που έσπευσε να δει το νέο χώρο και να ενημερωθεί για όλες τις σύγχρονες τεχνικές.

Όπως συγκεκριμένα τονίστηκε, η μονάδα έχει επενδύσει σε υπερσύγχρονα τεχνολογικά μηχανήματα, στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με τα υψηλότερα στάνταρντ σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, με την επιστημονική ομάδα να στοχεύει στη συνεχή εξέλιξη. Διαθέτει άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο φροντίζει να επιμορφώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να παραμένει στην κορυφή των εξελίξεων στα θέματα τεχνογνωσίας για τη γονιμότητα, και ειδικότερα για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ο ιατρικός και εργαστηριακός εξοπλισμός της μονάδας είναι η τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα τα στάνταρντ υγιεινής που εφαρμόζονται στις θεραπείες, όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση, είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο, προσφέροντας όλες τις υπάρχουσες υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ζευγαριού χωριστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 25 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Γονιμότητας έχουν γεννηθεί 5.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την απόλυτα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, διατηρώντας πάντα τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής και ιατρικής τεχνογνωσίας, καθιστούν το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης κορυφαία επιλογή για οποιαδήποτε θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μέσα σε ένα φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον, χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο απευθύνονται στο Κέντρο Γονιμότητας και στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, που δεν είναι άλλο από το να ζήσουν τη μαγεία της μητρότητας: να γίνουν γονείς και να κρατήσουν ένα υγιές μωρό στην αγκαλιά τους. Όνειρο στο οποίο το Κέντρο Γονιμότητας διαδραματίζει όλα αυτά τα χρόνια καθοριστικό ρόλο ώστε να μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

«Μετά τη λήψη της σχετικής άδειας και διαφόρων πιστοποιήσεων ISO, πραγματοποιούμε τα εγκαίνια των νέων μας χώρων με νέες τεχνολογίες και νέους συνεργάτες. Είμαστε η μοναδική μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην ανατολική Κρήτη. Όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε ό,τι καλύτερο, για αυτό και επενδύσαμε στη σύγχρονη τεχνολογία», τόνισε ο γυναικολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Γονιμότητας Κρήτης Ματθαίος Φραϊδάκης, λίγο μετά την τελετή των εγκαινίων.

«Ελπίζουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της ιατρικής», είπε ο γυναικολόγος Αναπαραγωγής του Κέντρου Γονιμότητας Κρήτης, Αλέξανδρος Ζερβάκης. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που εγκαινιάζουμε την καινούργια μας μονάδα. Διαθέτουμε τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, αλλά και την τεχνογνωσία που απαιτείται ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους κατοίκους του νησιού μας τις καλύτερες υπηρεσίες», ανέφερε η κλινικός εμβρυολόγος του Κέντρου Γονιμότητας Κρήτης Αλίκη Ανυφαντάκη.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη, Μαρία Αντωνογιαννάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News