Ειδήσεις

Από 7,5 χιλ. οικογένειες 120 θα πάρουν τρόφιμα

Από τη δεκαετία του 2000 που κάθε χρόνο στηρίζονταν με επιδόματα και τρόφιμα 7,5 χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες στο Ηράκλειο, μέχρι το 2017 παραμονές Χριστουγέννων που μόλις 120 οικογένειες είναι εφικτό να βοηθηθούν με κάποια τρόφιμα

Μπορεί τα εισοδήματα και η οικονομική τους κατάσταση να άλλαξε δραματικά τα τελευταία 7 χρόνια, την ίδια όμως πορεία είχαν και τα επιδόματα αλλά και η στήριξη από την πολιτεία που αντί να τους ενισχύσει, τους στερεί πλέον και τα υποτυπώδη.  

Ο λόγος για τους πολύτεκνους που ενώ μέχρι το 2010  έπαιρναν κάποια επιδόματα και λάμβαναν την ενίσχυση με τρόφιμα στο σύνολό τους, πλέον  θυμούνται και μόνο εκείνες τις εποχές, καθώς σήμερα ενώ έχουν όσο ποτέ αυτή την ανάγκη, η βοήθεια αυτή είναι ανύπαρκτη.  

Από τις 7,5 χιλιάδες οικογένειες στο Ηράκλειο που άλλοτε στηρίζονταν, φέτος παραμονές Χριστουγέννων ο Σύλλογος Πολυτέκνων μετά από δική του πρωτοβουλία μέσω χορηγών κατάφερε να δώσει κάποια απαραίτητα τρόφιμα για το εορταστικό τραπέζι σε μόλις 120 οικογένειες.

Εκείνες τις οικογένειες που βιώνουν πιο δραματικά την κρίση και δεν μπορούν να έχουν ούτε το ζήτημα της διατροφής λυμένο για τις οικογένειές τους.

Το κλίμα στο σύλλογο πολυτέκνων σήμερα ήταν βαρύ, με τον κόσμο να παίρνει σιωπηλός τις τσάντες με τα τρόφιμα ενόψει των εορτών και παρά το ότι οι ευχές ήταν ειλικρινείς, η αγωνία για το αύριο ήταν πιο έντονη από ποτέ.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια