Ειδήσεις

Αντίστροφα ο χρόνος για το χύμα ελαιόλαδο στην εστίαση

Τέλος στο χύμα ελαιόλαδο στους χώρους εστίασης από 1η Ιανουαρίου

Θα πρέπει να ακούγεται ο ήχος μιας φιάλης που αποσφραγίζεται από 01/01/2018 στο ελαιόλαδο που θα βρίσκουμε στα τραπέζια της εστίασης, όπως δείχνει ο Όθωνας Χριστουλάκης, εστιάτορας μέλος του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης.

Είναι εξάλλου, ένα αίτημα του ΣΕΔΗΚ που εισακούσθηκε από την κυβέρνηση κι έτσι στο εξής μπαίνει τέλος στο χύμα ελαιόλαδο στη σαλάτα του εστιατορίου.

Είναι ένας γόνιμος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι ντόπιοι κι επισκέπτες θα γνωρίζουν επακριβώς τι καταναλώνουν. Όπως ξεκαθαρίζει η υπεύθυνη οργανοληπτικού εργαστηρίου, Ελευθερία Γερμανάκη, δεν αρκεί ένας χημικός έλεγχος που θα αναφέρει οξύτητα 0,3 γραμμών, αλλά και ένας οργανοληπτικός έλεγχος γευσιγνωσίας που θα εξακριβώνει πχ ότι δεν παρέμεινε το ελαιόλαδο σε κατακάθι που αλλοιώνει τη γεύση.

Οι εστιάτορες του Ρεθύμνου δια του προέδρου του συλλόγου εστίασης, Ανδρέα Κλαψινού, χαιρετίζουν το νέο μέτρο, αφού και οι ίδιοι θέλουν να προσφέρουν ό,τι καλύτερο στους πελάτες.

Ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με τις τοπικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις για την επίτευξη συμφωνιών διάθεσης του ελαιολάδου της Κρήτης με τον τρόπο που τού αρμόζει, θα πρέπει η φιάλη να είναι σφραγισμένη, μίας χρήσης και αναφέρει παρθένο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης  

Σχόλια