default-image

Αυλαία στη δίκη του Πρ. Ηλία: Στις 12 το μεσημέρι η απόφαση

Κρήτη
Αυλαία στη δίκη του Πρ. Ηλία: Στις 12 το μεσημέρι η απόφαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aύριο Πέμπτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για το διπλό φονικό που είχε συγκλονίσει τον Ιούνιο του 2012 την τοπική κοινωνία του Προφήτη Ηλία Ηρακλείου. 

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, η οποία διήρκησε ουκ ολίγες εβδομάδες, και κατά την οποία δεν έλειψαν στιγμές μεγάλης έντασης, οι δικαστές θα ανέβουν στην Έδρα στις 12 το μεσημέρι, οπότε και ο πρόεδρος του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, Ζαχαρίας Κοκκινάκης έχει προτείνει την ενοχή του 57χρονου κρεοπώλη και την απαλλαγή του νεαρότερου αδερφού του. 

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 57χρονος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του Πρίαμου Ξυδάκη και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Μανόλη Σταυρουλάκη, ο οποίος καθόταν σε παρακείμενο καφενείο και ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από τα σκάγια της καραμπίνας του 57χρονου.

Στον αντίποδα, ο κ. Κοκκινάκης πρότεινε την απαλλαγή του νεαρότερου αδερφού του κρεοπώλη, που κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη. 

Πάντως μέχρι και το τέλος της δίκης, δεν έλειψαν οι εντάσεις: Σήμερα Τετάρτη κατά τη διαδικασία των αγορεύσεων των συνηγόρων της υπόθεσης, προκλήθηκε ένταση όταν ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στις αγαθοεργίες που φέρεται να έκανε στην τοπική κοινωνία ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης. 

Η εν λόγω αναφορά του γνωστού δικηγόρου προκάλεσε τη μήνη συγγενών των θυμάτων που παρακολουθούσαν τη δίκη. Τις στιγμές που ακολούθησαν, ο στενός συγγενής του αείμνηστου Ξυδάκη, Πρίαμος Ιερωνυμάκης καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ωστόσο το έκρυθμο κλίμα ηρέμησε μετά από λίγο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News