default-image

Δίωξη σε 24χρονο για διαδικτυακή απάτη με τυχερά παιχνίδια

Ελλάδα
Δίωξη σε 24χρονο για διαδικτυακή απάτη με τυχερά παιχνίδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 24χρονου Αλβανού υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για απάτη, παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια, ρύθμιση θεμάτων ΟΠΑΠ και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο δράστης, μέσω διάφορων «προφίλ» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, διαφήμιζε και προσέλκυε άλλους χρήστες διαθέτοντας ψευδώς προγνωστικά στοιχεία για την έκβαση κυρίως ποδοσφαιρικών αγώνων, έναντι αμοιβής. Σημειώνεται, ότι για την καταβολή της αμοιβής, ζητούσε κυρίως κωδικούς προπληρωμένων καρτών, τους οποίους στη συνέχεια εξαργύρωνε, κάνοντας διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.

Έπειτα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, σε νησί των Ιονίων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και σκληροί εξωτερικοί δίσκοι, ενώ παράλληλα διακριβώθηκε η παράνομη δράση του. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News