default-image

Η πρώτη εικόνα για το θάνατο του βρέφους

Κρήτη
Η πρώτη εικόνα για το θάνατο του βρέφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστες εξακολουθούν να παραμένουν οι ακριβείς αιτίες που χτες το βράδυ ένα βρέφος, «έφυγε» λίγες ώρες μετά τη γέννησή του, παρόλο που η πρώτη εικόνα «δείχνει» ότι το νεογνό γεννήθηκε πρόωρα και ελλειποβαρές.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κ. Ιωάννη Φανουργιάκη, σήμερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στο νεογέννητο βρέφος, όμως όργανα, αλλά και γενετικό υλικό του νεογνού, θα σταλούν για περαιτέρω τοξικολογικές εξετάσεις, ούτως ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Όπως σημείωσε στο neakriti.gr, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ - Βενιζελείου, κ. Ιωάννης Τασσόπουλος, το νεογνό γεννήθηκε πρόωρα, όταν η μητέρα του ήταν στην 36η εβδομάδα της κύησης, ενώ ζύγιζε μόλις 2 κιλά κατά της γέννησή του. Βέβαια, πλήρες «φως» αναμένεται να ρίξει ο τοξικολογικός έλεγχος.

Το χρονικό

Σε λύπη μετατράπηκε η χαρά της 17χρονης Ρομά και μητέρας του βρέφους, η οποία δεν πρόλαβε να κρατήσει στην αγκαλιά της το παιδί της.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου κ. Μοσχοβάκη, το μωρό νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής νεογνών, όμως η οικογένειά του το αποχαιρέτησε πριν καν προλάβει να το χαρεί.

Την υπόθεση πάντως περιπλέκει το γεγονός ότι αφενός μεν η κοπέλα είναι ανήλικη και αφετέρου η ίδια η επίτοκος δεν ήθελε να υποβληθεί σε προγεννητικό έλεγχο και σε ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News