Ειδήσεις

Βολές Κωνσταντοπούλου κατά κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις

Πράξη υποταγής και αρπαγής χαρακτήρισε την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, η πρόεδρος της κίνησης «Πλεύση Ελευθερίας» κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Επισκεπτόμενη τα Χανιά για να δηλώσει παρούσα στον αγώνα της Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγω για ξεπούλημα των στρατηγικών εργαλείων της χώρας.

«Βρίσκομαι εδώ για να δηλώσω το "παρών" και την πλήρη στοίχιση και συμπαράταξη μου στους ανθρώπους που και σήμερα αγωνίζονται εναντίον της παράδοσης των αεροδρομίων της χώρας, του αεροδρομίου των Χανίων στη Fraport. Είναι μια παράδοση που εντάσσεται στη συνολική εκποίηση, στο συνολικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είναι μια πράξη υποταγής, αρπαγής και εναντίον αυτής της πράξης, η δική μας υποχρέωση είναι να παλέψουμε, να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε και να ανακτήσουμε όχι μόνο το αεροδρόμιο των Χανίων, αλλά συνολικά τη δημόσια περιουσία, τη χώρα και τη ζωή μας», δήλωσε στο neakriti.gr, η κ. Κωνσταντοπούλου.

Δεν αρκεί η εναντίωση πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το κίνημα Πλεύση Ελευθερίας, αναλαμβάνει την ευθύνη να εγγυηθεί ότι θα υπάρξουν νομικές ενέργειες, παρεμβάσεις και νέες πρωτοβουλίες.

«Αυτή τη στιγμή έχουν πάρει τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια, επειδή κάποιοι τους τα παρέδωσα, ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ. Έχουν πάρει για δεκαετίες, με ανανέωση σύμβασης το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια η Fraport, τον Ο.Λ.Π. η Cosco, τον Ο.Λ.Θ. τον εποφθαλμιούν συμφέροντα και γερμανικά, τις τηλεπικοινωνίες η Deutsche Telekom, τα λιμάνια όλης της χώρας, τους αιγιαλούς, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ, τα στρατηγικά εργαλεία της χώρας μας, δρομολογούνται για ξεπούλημα ή εκχώρηση», υπογράμμισε με έμφαση η επικεφαλής του κινήματος Πλεύση Ελευθερίας.

Στο περιθώριο συνάντησης της με μέλη της Πρωτοβουλίας που εναντιώνονται στην εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων στη Γερμανική Φράπορτ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι όλες οι ιδιωτικοποιήσεις είναι άκυρες και ότι εντάσσονται  στο πλαίσιο της επιβολής και της κατοχής. Εξέφρασε δε την άποψη ότι είναι αναστρέψιμες, αλλά όπως είπε «για να τις αναστρέψουμε πρέπει να παλέψουμε σε όλα τα επίπεδα και είναι απολύτως παραβιαστικές της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας».

Η πρόεδρος του κινήματος Πλεύση Ελευθερίας, κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν και να στρατευθούν σε έναν κοινό αγώνα. «Η Πλεύση ελευθερίας, είναι κίνημα ελευθερίας. Το μήνυμα μας προς τους πολίτες είναι μην παραιτείστε, ενεργοποιηθείτε, συστρατευθείτε, πράξτε, ελάτε μαζί μας και μη χαρίσετε, μη χαρίσουμε τη χώρα και τη ζωή μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια