default-image

Πανηγυρική αθώωση για τους 12 του Φυσικού

Κρήτη
Πανηγυρική αθώωση για τους 12 του Φυσικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου άπαντες οι 12 - νυν και πρώην - φοιτητές του Φυσικού Ηρακλείου, οι οποίοι δικάζονταν για την «ομηρεία» των καθηγητών τους στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Οκτώβριο του 2011.

Στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο που ήταν κατάμεστο από αλληλέγγυους, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί της Τρίτης, τόσο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όσο και μέσα στην αίθουσα όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, βρίσκονταν συμφοιτητές, φίλοι και συγγενείς των "12" για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τους αθωωθέντες πλέον φοιτητές.

Εξάλλου, μετά την έκδοση της απόφασης από το Δικαστήριο, δεκάδες αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν πορεία με πανό σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Την απόφαση σχολιάζουν οι βουλευτές

Με θετικό πρόσημο σχολιάζουν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της δικαιοσύνης για την αθώωση των 12 φοιτητών του Φυσικού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης ανέφερε:

«Οι φοιτητές του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης εδώ και σχεδόν έξι έτη διασύρθηκαν από κάποιους, οι οποίοι έχοντας πολιτικά κίνητρα επιχείρησαν στο πρόσωπό τους την ποινικοποίηση των φοιτητικών αγώνων.

Η δικαιοσύνη σήμερα αποκατέστησε την πραγματικότητα και έστειλε μήνυμα κυριαρχίας της δημοκρατίας στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Εύχομαι στους 12 φοιτητές καλή σταδιοδρομία και να μην σταματήσουν να διεκδικούν ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.»

Ενώ και ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή αθωωτική απόφαση για τους 12 φοιτητές του Φυσικού Τμήματος στην Κρήτη  είναι  - πριν απ' όλα - νίκη του κινήματος. Αποτελεί νίκη της νεολαίας και του κάθε φοιτητή που υπερασπίζεται ένα άλλο Πανεπιστήμιο, μια άλλη Παιδεία, ένα διαφορετικό μέλλον σε μια νέα Ελλάδα.

Όμως, ο σημερινός εύλογος τερματισμός της δίωξης των 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος στην Κρήτη είναι και μια απόφαση που τιμά τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και που ανεβάζει το ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης.

Είναι μια απόφαση που αίρει μια αδικία του παρελθόντος και που στέκεται στο πλευρό της καθημερινά μαχόμενης κοινωνίας».

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News