default-image

Απόηχος Συνεδρίου Νέας Δημοκρατίας

Απόηχος Συνεδρίου Νέας Δημοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από επιτυχία στέφθηκε το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, αφού κατάφερε να μεταδώσει το μήνυμα ενότητας προς πάσα κατεύθυνση. Την επόμενη μέρα του Συνεδρίου, στελέχη της Κεντροδεξιάς παράταξης δεν έκρυψαν την ικανοποίησή  τους για τα μηνύματα που εκπέμφθηκαν αφ' ενός και αφ' ετέρου για το Συνέδριο το οποίο απεδείχθη αντάξιο της ιστορικής παράδοσης και συνέχειας  της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι αξιοσημείωτο πως τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης έδειξαν εντυπωσιασμένοι όχι μόνο από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανήγγειλε τον οδικό χάρτη της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση αλλά και τα πρώην ηγετικά στελέχη. Από την αρχή φαινόταν πως μόνο κουραστικό δε θα ήταν το Συνέδριο μετά  την αρχική δημόσια δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος υποστήριξε  πως είναι σύμμαχος των προσπαθειών του Μητσοτάκη και πως πιστεύει ακράδαντα πως  «η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει το σχέδιό της για την ανάταξη της χώρας μας, με προτεραιότητες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με πρώτη τη συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση».

Συναισθηματικά φορτισμένος ήταν και ο λόγος της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έκανε μνεία στον πατέρα της, λέγοντας χαρακτηριστικά« Είμαι κόρη του μεγαλυτέρου Έλληνα κοινοβουλευτικού, η ύψιστη τιμή είναι να σε ψηφίζει ο κόσμος στη βουλή. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο από την κοινοβουλευτική παρουσία στην επομένη βουλή των Ελλήνων».

Το μήνυμα ενότητας της Ελληνίδας πολιτικού ήταν εμφανές, ενώ υποστήριξε γι' άλλη μια φορά τον αδερφό της, ο οποίος δήλωσε προ ολίγων ημερών πως δε θα υπουργοποιήσει συγγενή του, σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ λέγοντας χαρακτηριστικά: Τον κόσμο δεν τον νοιάζει αν θα γίνω υπουργός»

Ως προσπάθεια ιδεολογικής αποτύπωσης του κόμματος  χαρακτήρισαν πολιτικοί αναλυτές την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απέσπασε χειροκροτήματα λέγοντας πως «Είμαστε φιλελεύθεροι και είμαστε υπερήφανοι, γιατί το μέλλον του κόσμου ανήκει στα φιλελεύθερα ιδανικά. Ο κομμουνισμός πέθανε. Και ο κάθε είδους κρατισμός αργοπεθαίνει... Αλλά είμαστε και συντηρητικοί - κι είμαστε υπερήφανοι και γι' αυτό. Συντηρητισμός δεν είναι η άρνηση της αλλαγής. Είναι η άρνηση στην ισοπέδωση που φέρνουν οι αριστερές ιδεοληψίες! Κάποιοι θέλουν να σβήσουν την εθνική ταυτότητα αυτού του λαού. Δεν θα τους αφήσουμε! Κάποιοι θέλουν να σβήσουν και την Ορθοδοξία - που δεν είναι απλή "θρησκευτική επιλογή"... Είναι η ταυτότητά μας! Δεν θα τους αφήσουμε» Με αυτή τη δήλωση, ο Αντώνης Σαμαράς ταύτισε το ΣΥΡΙΖΑ ως το κόμμα που θέλει να σβήσει την εθνική ταυτότητα του λαού, ενώ τη Νέα Δημοκρατία, ως υπερασπιστή των φιλελεύθερων αξιών.

Ενισχυμένος από τα μηνύματα της ενότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με σκληρή γλώσσα για την τωρινή κυβέρνηση και για συστράτευση των πολιτών για να αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.  Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απέσπασε θετικά σχόλια όταν αποδόμησε τους κ. Τσίπρα και Καμμένο, λέγοντας: «Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν και τους ψηφίσατε. Τους δώσατε δύο ευκαιρίες. Την Αντιμνημονιακή και τη Μνημονιακή. Απέτυχαν διπλά. Αναίρεσαν το λόγο τους διπλά. Σας εξαπάτησαν διπλά. Κρίνετε τους όπως τους αξίζει. Γυρίστε τους οριστικά την πλάτη. Δεν αξίζουν άλλη ευκαιρία. Έχουν εξαντλήσει την υπομονή της κοινωνίας. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα».

Για «προφίλ ενός ικανού και εύστροφου ηγέτη» έκαναν λόγο τα ΜΜΕ όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές. Ξέρουμε τι χρειάζεται η προσέλκυση επενδύσεων. Υπάρχουν εκατοντάδες επενδυτικά σχέδια που, μόλις προχωρήσουν, θα απογειώσουν την Ελλάδα πιο γρήγορα κι από ό,τι φαντάζεται ο πιο αισιόδοξος πολίτης. Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τους φόρους. Ξεκινώντας από φόρο επιχειρήσεων & ΕΝΦΙΑ και συνεχίζοντας με τις εργοδοτικές εισφορές. Είμαστε αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος χωρίς να φοβόμαστε τις συντεχνίες των λίγων που κρατάνε πίσω τα όνειρα των πολλών».

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοσμαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News