default-image

«Παίρνουν διαμερίσματα και από την άλλη δίνουν μερίσματα»

Κρήτη
«Παίρνουν διαμερίσματα και από την άλλη δίνουν μερίσματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι πολίτες σας έδωσαν δύο ευκαιρίες: μια αντιμνημονιακή και μια μνημονιακή. Αποτύχατε και στις δύο. Δεν δικαιούστε τρίτη», δήλωσε, χθες 18-12-2017, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018 ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Αυγενάκη:

• «Ο προϋπολογισμός που καταθέσατε είναι άδικος, είναι βαθιά αντιαναπτυξιακός, υπερφορολογεί τους Έλληνες και φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη.

• "Χτυπά" τα εισοδήματα των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Ο προϋπολογισμός φέρνει νέες περικοπές, φέρνει επώδυνα και αχρείαστα μέτρα. Φέρνει αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση των κοινωνικών δαπανών και των επιχορηγήσεων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ. Φέρνει νέα μέτρα ύψους 1,9 δις ευρώ.

• Ήδη, για το 2018 έχετε ψηφίσει και θα εφαρμόσετε μέτρα, όπως:

- Μείωση του ΕΚΑΣ 238 εκ ευρώ,

- Κατάργηση της έκπτωσης για ιατρικές δαπάνες, 121 εκ ευρώ,

- Κατάργηση της έκπτωσης 1,5% στην παρακράτηση φόρου, 68 εκ ευρώ,

- Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, 59 εκ ευρώ,

- Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, 50 εκ. ευρώ,

- Η μείωση του επιδόματος θέρμανσης, 58 εκ. ευρώ,

- Το «πάγωμα» συντάξεων, 328 εκ. ευρώ,

- Οι περικοπές στο μισθολόγιο για 150 χιλιάδες ένστολους,

- Η κατάργηση επιδομάτων για όσους δικαιούνται κοινωνικά επιδόματα αλληλεγγύης.

• Αυξάνει τη φορολογία, επιβαρύνει τους συνταξιούχους, στραγγαλίζει τους αγρότες, καταστρέφει τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ιδιωτική οικονομία, καταργεί πλήθος κοινωνικών δαπανών, αυξάνει τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα ιδίως στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

• Σας κληροδοτήσαμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και προϋπολογισμούς που δημιουργούσαν πρωτογενές πλεόνασμα και σεις με την πολιτική της «διαπραγμάτευσης» και  της «κοντόφθαλμης πολιτικής» μας οδηγήσατε στην ύφεση, σε πρωτογενή δημοσιονομικά ελλείμματα, στην αύξηση του δημοσίου χρέους, σε 3ο μνημόνιο και σε 4ο μνημόνιο.

• Συνεχίζετε για 4η χρονιά την αποτυχημένη συνταγή. Είναι πολιτική παράνοια. Ο κ. Τσίπρας έχει γίνει ο «Πρωθυπουργός των φόρων», ο «Πρωθυπουργός της μιζέριας».

• Ο προϋπολογισμός που φέρνετε είναι φοροκεντρικός, δίνοντας έμφαση στους έμμεσους φόρους. Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης είναι καταστροφική. Παρά τα κυβερνητικά ευχολόγια, η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης.

• Θέλουμε την Ελλάδα με ανάπτυξη όχι με φοροκαταιγίδα. Με αληθινή ευημερία που δεν μπορεί να δώσει το μεγάλο κομματικό κράτος που προωθούν. Με πραγματικές, καλοπληρωμένες δουλειές. Με αληθινή αξιοπρέπεια, όχι με το χέρι απλωμένο συνεχώς μια στο κράτος για επιδόματα ντροπής και μια στους ξένους για δανεικά.

• Θέλουμε μεσαία τάξη στιβαρή και όχι καθημαγμένη από τη φορολογία. Η μεσαία τάξη είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας. Με ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιωτική πρωτοβουλία. Όχι με επίθεση στην ιδιωτική οικονομία για λόγους ταξικού μίσους.

• Είναι προσβλητικές οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που αποκαλούν «επιτυχία ότι ο κόσμος δεν τρώει πλέον από τα σκουπίδια». Αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι ντροπή, είναι προσβολή στους πολίτες.

• Τα μέτρα αυτά θα θίξουν τους πιο αδύνατους.  Οι πρόσθετες περικοπές συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου, η «πρώτη φορά αριστερά φορολογία εισοδήματος» σε ανθρώπους, που κερδίζουν 400-500€. Αυτή είναι, δυστυχώς, η παρακαταθήκη που κληρονομεί ο κ. Τσίπρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News