Ειδήσεις

Θέλουν να βοηθήσουν άστεγη στην Κρήτη, κι εκείνη αρνείται

Γυναίκα – "φάντασμα", που εμφανίζεται να περιπλανιέται στους δρόμους του Ρεθύμνου έχει ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και κινητοποίησε τις υπηρεσίες του δήμου.

Γυναίκα - "φάντασμα", που εμφανίζεται να περιπλανιέται στους δρόμους του Ρεθύμνου έχει ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και κινητοποίησε τις υπηρεσίες του δήμου.

Πολλοί κάτοικοι του Ρεθύμνου εκφράζουν στις δομές του δήμου την ανησυχία και το ανθρώπινο ενδιαφέρον τους. Ρωτάνε επίσης εάν και με ποιο τρόπο θα μπορούσαν, ειδικά σ' αυτές τις άγιες μέρες που διανύουμε αλλά και γενικότερα, να προσφέρουν τη βοήθεια τους σε αυτή τη γυναίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ 60ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Από την πλευρά του, το γραφείο τύπου του δήμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στις δεκάδες οχλήσεις των πολιτών του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται «για άστεγη γυναίκα που συναντάται να περιπλανιέται σε δρόμους του Ρεθύμνου» αλλά «η κύρια αρνήθηκε να συνεργαστεί με την Υπηρεσία και να τύχει βοήθειας».

Δείτε την ανακοίνωση:

Με αφορμή τη δικαιολογημένη απορία και ανησυχία που εκδήλωσαν ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες για την άστεγη κυρία που συναντάται να περιπλανιέται σε δρόμους του Ρεθύμνου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

Πρόκειται για μία συνάνθρωπό μας αλλοδαπή, η οποία εμφανίζεται στο Ρέθυμνο κατά διαστήματα. Την  έχει ήδη προσεγγίσει 3 φορές εκπρόσωπος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης, ο οποίος  της πρότεινε να τη συνοδεύσει στην Υπηρεσία για να της παρασχεθεί βοήθεια ( δυνατότητα χορήγησης του Κοινωνικού  Εισοδήματος Αλληλεγγύης, εξασφάλιση φαγητού από τη δομή του Συσσιτίου Απόρων, παροχή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α.).

Η κύρια αρνήθηκε να συνεργαστεί με την Υπηρεσία και να τύχει βοήθειας. Παράλληλα σε επικοινωνίες της Υπηρεσίας μας με άλλους φορείς της πόλης, ενημερωθήκαμε, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι γνωστό από το παρελθόν στις υπηρεσίες και είναι δύσκολη έως αδύνατη η συνεργασία μαζί της.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορούν να αναφερθούν επειδή εμπίπτουν στη σφαίρα του απορρήτου  των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Αν και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, ότι χρήζει βοήθειας από ιατρικές υπηρεσίες, λύση μπορεί να δοθεί μόνον εάν δεχθεί η ίδια η κυρία να συνεργαστεί. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν νομιμοποιείται κανένας φορέας ή Υπηρεσία να της επιβάλλει χωρίς τη θέλησή της οποιαδήποτε οργανωμένη και συστηματική βοήθεια.      

Σχόλια