Ειδήσεις

Είμαι ακόμα Παιδί: Ήρθαν τα Χριστούγεννα και στη Καλυβιανή!

Σε μεγάλες «φούριες» είναι τις τελευταίες ημέρες το εθελοντικό σωματείο «Είμαι ακόμα παιδί» που δεν προλαβαίνει να στήνει γιορτές! Ανάμεσά τους και στο Ορφανοτροφείο της Μονής Καλυβιανής. Όπως μαθαίνουμε από την επιστολή επικοινωνίας που μας έστειλαν, αυτή ήταν η πρώτη γιορτή που διοργάνωσε το σωματείο στη Καλυβιανή και απ’ ότι διαφαίνεται έκαναν καλή αρχή και η συνέχεια προβλέπεται εξίσου δυνατή!

Σε μεγάλες «φούριες» είναι τις τελευταίες ημέρες το εθελοντικό σωματείο «Είμαι ακόμα παιδί» που δεν προλαβαίνει να "στήνει" γιορτές!

Ανάμεσά τους και στο Ορφανοτροφείο της Μονής Καλυβιανής. Όπως μαθαίνουμε από την επιστολή επικοινωνίας που μας έστειλαν, αυτή ήταν η πρώτη γιορτή που διοργάνωσε το σωματείο στη Καλυβιανή και απ' ότι διαφαίνεται έκαναν καλή αρχή και η συνέχεια προβλέπεται εξίσου δυνατή!

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή επικοινωνίας του «Είμαι ακόμα Παιδί»

«Αυτά τα Χριστούγεννα έχουν αλλιώτικο «χρώμα», «ήχο», «μυρωδιά», για εμάς στο εθελοντικό σωματείο «Είμαι ακόμα Παιδί». Γιατί μας δόθηκε η δυνατότητα να «μετρηθούμε» και να «μετρήσουμε». Δυνάμεις και αξίες και σχέσεις..

»Αποφασίσαμε που λέτε, σε μια μέρα μέσα, να βρισκόμαστε ταυτόχρονα σε τρεις δομές και παράλληλα να πραγματοποιούμε δυο χριστουγεννιάτικες γιορτές! Δύσκολα πράγματα, αλλά αν υπάρχει θέληση κι αγάπη κι απόθεμα ψυχής ..όλα γίνονται!

»Κυριακή λοιπόν, 10 Δεκεμβρίου και το «Είμαι ακόμα παιδί» είναι ταυτόχρονα στο Κέντρο προστασίας παιδιού στο Πόρο, στη Στέγη Ανηλίκων και στο Ορφανοτροφείο της Μονής Καλυβιανής!

»Για τα όσα έγιναν στο Πόρο σας μιλήσαμε σε προηγούμενη επιστολή επικοινωνίας. Για τη Στέγη ανηλίκων θα τα πούμε σε επόμενη. Τώρα θέλουμε να σας πούμε για τα όσα ζήσαμε με τα κορίτσια που ζουν στη Μονή Καλυβιανής!

»Πρώτη φορά κάναμε γιορτή εκεί! Κι είχαμε ένα άγχος όλοι! Θέλαμε να φτάσει η αγάπη μας στις ψυχές των παιδιών μας και να νιώσουν κι αυτά τη ζεστασιά που φέρνουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Και το θέλαμε όλοι τόσο, που όσοι δεν μπορούσαμε να είμαστε εκεί αφού έπρεπε να στηρίξουμε άλλη δράση, νιώσαμε «αποκλεισμένοι» και στεναχωρηθήκαμε πραγματικά!

»Ας είναι. Όσα η Στέλλα, η Ελπίδα, η Βάσια η Μαρία, ο Μάρκος , η Ειρήνη, η Ιουλία, η Ρεβέκα, η Φαμπρίς, η Νίκη, η Μάρω κι η Χρυσαββίνα «έζησαν» … μας τα χρωστάνε εμάς των υπολοίπων!!

»Που λέτε, η γιορτή του «Είμαι ακόμα παιδί»  άρχισε με το στολισμό της αίθουσας! Χριστουγεννιάτικα δεντράκια και στολίδια και μπαλόνια που εμείς( ευχαριστούμε πολύ το κατάστημα «4 εποχές» γι αυτό) αλλά και η Βάλερι και η Κρις, διαχειρίστριες της ομάδας στου facebook «Εμείς και εμείς. (γυναίκες μόνο)» φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε για τη Καλυβιανή, βγήκαν από τις κούτες κι απλώθηκαν παντού! Από κοντά κι κατασκευές κι οι χειροτεχνίες που εθελοντές μας έκαναν μαζί με τα παιδιά! Μικρά και μεγάλα! Γιατί στο πάρτι ήρθαν κι οι κοπέλες απο την οικοκυρική σχολή της Καλυβιανής!

»Κι ύστερα ήρθε ο … Μάρκος! Ο δικός μας Μάρκος από το Circus Camino, ακούραστος πομπός γνοιασίματος που μπορεί αυτή τη φορά να μην ανέβηκε στα ξυλοπόδαρά του, όμως με τα κόλπα του, έκλεψε πάλι τη παράσταση! Όταν δε έβαλε μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν τις κατασκευές ισορροπίας, έγινε πανδαιμόνιο!

»Και βέβαια η γιορτή μας στη Καλυβιανή, είχε (τι γιορτή θα ήταν άλλωστε) μπόλικο χορό και τραγούδι και φαγητό (πολύ ευχαριστούμε τα καταστήματα Αρτοποιίας και  Ζαχαροπλαστικής Σταματάκης που πάντα είναι κοντά μας) κι αναψυκτικά!

»Κι όταν ήρθαν και τα δώρα, ατομικά δώρα σε όλα τα παιδιά αλλά και ομαδικά παιχνίδια, (ευχαριστούμε πολύ παιχνιδάδικο Μουστάκας!!), "γυάλισαν" τα μάτια όλων μας. Άλλων από χαρά κι άλλων από συγκίνηση ..

»Κι ήταν τόσος ο ενθουσιασμός κι η χαρά, που έφτασε μέχρι τους «μεγάλους» η οποίοι μας κάλεσαν να προγραμματίσουμε την επόμενη επίσκεψή μας το συντομότερο! Αχ! Κι εμείς αδημονούμε! Και να το ξέρετε: Και το 2018…ΜΑΖΙ θα είμαστε..

»Αν κι εσείς νιώθετε παιδί, αν θέλετε να προσφέρετε αγάπη, ελάτε μαζί μας!

»Πως; Επικοινωνήστε μαζί μας μ' έναν από τους παρακάτω τρόπους:

site: www.eimaiakomapaidi.gr 
e-mail: info@eimaiakomapaidi.gr
facebook: www.facebook.com/eimaiakomapaidi.gr 

Η μιλήστε με μια από της εθελόντριές μας:

Εύη Λεονταράκη: 6974645331 (Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας, Υποδοχής εθελοντών & Πληροφορίες)

Αγγελική Ζερβού: 6982775591 (Υπεύθυνη Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Οργάνωσης & Συντονισμού Ομάδας Παιδιών)

Μαριάννα Χατζηαντωνίου: 6973415491 (Υπέυθυνη Χορηγιών- Δωρεών & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)


Κατερίνα Σπυριδάκη: 6983100794 (Υπεύθυνη για την Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά)


Έρη Παυλάκη: 6947804864 (Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων)

Εβίτα Περάκη: 6988348313 (Υπεύθυνη Ομάδας Χανίων)

Στέλλα Παπαδομανωλάκη : 6932619653 (Υπεύθυνη για τη Μονή Καλυβιανής)

Φαίη Χριστάκη, 6984669387 (Υπεύθυνη για το Κέντρο προστασίας παιδιού στο Πόρο)

Είμαστε πάντα διαθέσιμοι!»

ΜΚ

Σχόλια