Ειδήσεις

Έρχεται η φορολοταρία: 1000 ευρώ σε 9000 τυχερούς

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη χριστουγεννιάτικη λοταρία, η οποία θα μοιράσει 9 εκατομμύρια ευρώ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη χριστουγεννιάτικη λοταρία, η οποία θα μοιράσει 9 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, αν όλα πάνε καλά, κάποιοι φορολογούμενοι, αντί να δώσουν... θα πάρουν κάνοντας χαμογελαστά Χριστούγεννα, χάρη στη "φορολοταρία", η οποία, εκτός απρόοπτου, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή και αναμένεται να μοιράσει 1.000 ευρώ σε 9.000 φορολογούμενους.

Το "εκτός απροόπτου" αφορά στην απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα πρέπει να προλάβουν το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να διεξάγουν την ερχόμενη Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου την κλήρωση και η οποία (σ.σ. προϋπόθεση) είναι να αποσταλούν εγκαίρως όλα τα στοιχεία με τις συναλλαγές των φορολογουμένων από τις τράπεζες.

Στο τζακ ποτ των Χριστουγέννων θα μπουν οι συναλλαγές που έγιναν με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους και συγκεκριμένα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μοιραστούν 9 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρηματικά έπαθλα δεν κατάσχονται, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δε συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το ελληνικό Δημόσιο.

Οι τυχεροί λαχνοί ανά κλήρωση αναρτώνται σε ιστοσελίδα στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ. Σε περίπτωση που κάποιος από τους λαχνούς περιλαμβάνεται στους τυχερούς, ο φορολογούμενους ενημερώνεται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στο λογαριασμό του στο TAXISnet.

Ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του. Πιο συγκεκριμένα:

* Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.

* Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.

* Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.

* Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Σε περίπτωση που κάποιος κερδίσει για πρώτη φορά ή κερδίσει και δεν έχει δηλώσει σε κάποια προγενέστερη κλήρωση τραπεζικό λογαριασμό, δίδεται προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποποιημένου μηνύματος στο λογαριασμό του στο TAXISnet, προκειμένου να δηλώσει τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο.

Σε περίπτωση που δε δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Σχόλια