Ειδήσεις

Αγανακτισμένοι άφησαν... «πεσκέσι» αδέσποτα στο δήμαρχο

Αδέσποτα κουτάβια, που άγνωστοι παράτησαν σε σπίτι στο Ατσιπόπουλο, μετέφεραν φιλόζωοι στο γραφείο του δημάρχου Ρεθύμνου

Αγανακτισμένοι φιλόζωοι εναποθέτουν στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Ρεθύμνου τα 5 κουτάβια που εγκαταλείφθηκαν σε σπίτι στο Ατσιπόπουλο. Γρήγορα μικροί και μεγάλοι έδειξαν ενδιαφέρον, όμως δίσταζαν να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη με όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Στη συνέχεια τα 5 αδέσποτα κουτάβια μεταφέρθηκαν στο γραφείο του δημάρχου ο οποίος λείπει εκτός Κρήτης. Η γενική γραμματέας του δήμου, Χρυσούλα Ψαρουδάκη, εξήγησε ότι η ίδια έχει 5 σκυλάκια και δεσμεύθηκε να μεσολαβήσει στον αρμόδιο για το θέμα.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του προσωπικού του δήμου, η Μαρία Στριλιγκά αμέσως κάλεσε φιλόζωους που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο δήμο για να βρουν σπιτικό τα σκυλάκια, ενώ η Μαρία Σπιτά θα έστελνε και σχετικές φωτογραφίες στους ενδιαφερόμενους.

Η έτερη γραμματέας, Αίμη Μιχελιδάκη, εξομολογήθηκε στην κοπέλα που φιλοξενεί τα αδέσποτα μέχρι να αποκατασταθούν, ότι σε παρόμοια κατάσταση σε σχολείο, φρόντισε να οργανώσει μια βραδιά παραμυθιού με θέμα τα σκυλάκια για να υιοθετηθούν εν τέλει από τους μαθητές.

Οι φιλόζωοι σε επαφές με το δήμο έλαβαν δεσμεύσεις ότι ο δήμος θα αναλάβει το κόστος τοποθέτησης μικροτσίπ και όλα τα έξοδα που υποχρεούται από το νόμο, όπως διαβεβαιώνει ο Γιώργος Αστρινός, ενώ λίγο και με τη βοήθεια του πνεύματος των ημερών ήδη 3 από τα συμπαθέστατα κουταβάκια έχουν βρει σπιτικό.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια