default-image

Ήρθαν σε" κόντρα"για την αντιπλημμυρική προστασία / video

Κρήτη
Ήρθαν σε" κόντρα"για την αντιπλημμυρική προστασία / video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα έντασης διεξάγεται στην Περιφέρεια Κρήτης η σύσκεψη της αρμόδιας υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας με φόντο την αντιπλημμυρική προστασία και την κατάσταση που δημιουργείται σε συγκεκριμένες περιοχές κάθε φορά που η κακοκαιρία χτυπά την πορτα της Κρήτης και προκαλούνται τεράστια προβλήματα αλλά και κίνδυνοι για κατοίκους και οδηγούς.

Λίγες ώρες μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV για πνιγμένα στα καλάμια ποτάμια & ρέματα και με τις μνήμες να είναι νωπές από τις καταστροφικές πλημμύρες της Μάνδρας στην Αττική , εκπρόσωποι αρμόδιων αρχών κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν τη «χρυσή τομή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΑ

Στη διάρκεια της σύσκεψης με την συμμετοχή μεταξή  άλλων και της  Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρίας Κοζυράκη ,δεν έλειψαν και οι φραστικές αντιπαραθέσεις . Μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη και του Αντιδήμαρχου Ηρακλείου Μαρίνου Παττακού για το ποιος και σε τι έχει την ευθύνη αναφορικά με τα αντιπλημμυρικά έργα και την αντιπλημμυρική προστασία.  

Παρακολουθήστε το video του neakriti.gr από τη στιγμή της έντασης:

Γιόφυρος, Καρτερός και Δρακουλιάρης είναι «πνιγμένοι» στα καλάμια, φιγουράροντας στην έκθεση ελέγχου που συντάχθηκε από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου Ηρακλείου, με το πλέον επικίνδυνο σημείο να βρίσκεται στο ιστορικό γεφυράκι στο Γιόφυρο, όπου έχουν κλείσει τα 2 από τα 3 στόμια απορροής, όπως αποκάλυψε ο  κ.  Μαρίνος Παττακός.

Ενώ σε κάθε περίπτωση αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι άμεσα μέτρα πρόληψης με τον καθαρισμό ποταμών προτού αντικρίσουν εικόνες καταστροφής ζητούν δημότες του Ηρακλείου , "τρέμοντας "σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων και καταστάσεων όπως αυτές που έζησαν πρόσφατα πολίτες στη Μάνδρα Αττικής.

Φωτογραφίες - βίντεο: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News