default-image

«Ξηλώνουν» άμεσα το δρόμο, έπειτα από δικαστική απόφαση

Κρήτη
«Ξηλώνουν» άμεσα το δρόμο, έπειτα από δικαστική απόφαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόφαση για αποξήλωση του δρόμου που συνδέει την παραλία της Χρυσής Ακτής με την παραλία των Αγίων Αποστόλων εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές με το αιτιολογικό ότι περνάει πάνω από τον αιγιαλό.

Μία από τις εκατοντάδες περιπτώσεις δημόσιου έργου κατασκευασμένου πάνω στον αιγιαλό είναι η περίπτωση του δρόμου που συνδέει τη Χρυσή Ακτή με τους Αγίους Αποστόλους.

Τις προηγούμενες ημέρες στάλθηκε στο δήμο Χανίων το δικαστικό έγγραφο που κάνει γνωστό ότι εκδόθηκε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής. Οι εργολάβοι καλούνται άμεσα να ξηλώσουν το δρόμο.

Ο δρόμος που ξεκινάει από την παραλία της Χρυσής Ακτής και εκτείνεται μέχρι τους Αγίου Αποστόλους κατασκευάστηκε πριν από πολλές δεκαετίες. Μια προσφυγή κατοίκου της περιοχής έφερε το θέμα στις δικαστικές αίθουσες. Ο δήμος Χανίων κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την  οποία θα εξασφάλιζε μια μικρή παράταση.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης αποξήλωσης του δρόμου είχε καταθέσει και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων προκειμένου να απομακρύνει τα δίκτυα της, ενέργεια στην οποία δεν προχώρησε.

Η ΠΕΔ Κρήτης έχει προτείνει την εξαίρεση περιουσιών των δήμων και του ελληνικού δημοσίου από το νόμο που ορίζει κατεδαφίσεις και ξήλωμα οδών που βρίσκονται σε αιγιαλό.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News