Ειδήσεις

Χαρίζουν το λαούτο του Μίμη που δεν κατάφερε ποτέ να παίξει

Μια αξιόλογη προσπάθεια της οικογένειας στην μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού της Μίμη Τσικανδυλάκη.

Μια αξιόλογη προσπάθεια της οικογένειας στην μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού της Μίμη Τσικανδυλάκη.

Μετά τον απρόσμενο χαμό του γνωστού μουσικού της Κρητικής Μουσικής Διομήδη (Μίμη) Τσικανδιλάκη που «έφυγε» σε τροχαίο δυστύχημα, το Μουσείο Θύραθεν παραδοσιακών οργάνων Έρευνας και Τεκμηρίωσης αποφάσισε να δώσει το όνομα του αδικοχαμένου μουσικού στην αίθουσα εγχόρδων του Μουσείου.

Έτσι η οικογένεια του σπουδαίου μουσικού Μίμη Τσικανδυλάκη αποφάσισε να δωρίσει το λαούτο του, λαούτο το οποίο είχε παραγγείλει ο ίδιος αλλά ποτέ δεν έπαιξε.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο κ. Γρηγόρης Πιτσικάκης, Πρόεδρος του Μουσείου, με σεβασμό στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού της και θέλοντας να την ευχαριστήσει, αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί επιμνημοσύνη δέηση στο νεκροταφείο του Κρουσώνα και έπειτα η οικογένεια θα τοποθετήσει το όργανο στο Μουσείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΕ

Ο Διομήδης Τσικανδυλάκης στην "ΚΡΗΤΗ TV"

Γνωστός και αγαπημένος καλλιτέχνης ο εκλιπών, είχε παρουσία και σε εκπομπές της "ΚΡΗΤΗ TV", όπου παρουσιάστηκε το εξαίρετο ταλέντο του στην κρητική μουσική. Τα παρακάτω βίντεο προέρχονται από την εκπομπή της Αριστέας Καλογρίδη "Η μουσική της Κρήτης" και αναρτώνται ως ένας μικρός φόρος τιμής στον άτυχο νεαρό λαουτιέρη.

      

      

thirathen.com

Σχόλια