Ειδήσεις

Πνιγμένα στα καλάμια ποτάμια & ρέματα: Φόβος για πολίτες vid

Tον καθαρισμό ποταμών προτού αντικρίσουν εικόνες καταστροφής ζητούν δημότες του Ηρακλείου - Άμεσες παρεμβάσεις από Δήμο και Περιφέρεια

Άμεσα μέτρα πρόληψης με τον καθαρισμό ποταμών προτού αντικρίσουν εικόνες καταστροφής ζητούν δημότες του Ηρακλείου οι οποίοι «τρέμουν» σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων και καταστάσεων όπως αυτές που έζησαν πρόσφατα πολίτες στη Μάνδρα Αττικής.

Γιόφυρος, Καρτερός και Δρακουλιάρης είναι «πνιγμένοι» στα καλάμια, φιγουράροντας στην έκθεση ελέγχου που συντάχθηκε από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου Ηρακλείου, με το πλέον επικίνδυνο σημείο να βρίσκεται στο ιστορικό γεφυράκι στο Γιόφυρο, όπου έχουν κλείσει τα 2 από τα 3 στόμια απορροής, όπως αποκαλύπτει ο Μαρίνος Παττακός.

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV στον φραγμένο και μπαζωμένο ποταμό Καρτερού, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας και της δημοτικής αστυνομίας τόσο στο επίμαχο σημείο όσο και στο Γιόφυρο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΡΟΥ (VIDEO)

Η έκθεση αυτοψίας κατατέθηκε στον Δήμαρχο Ηρακλείου και κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο να τρέξουν άμεσα παρεμβάσεις στα σημεία που βρίσκονται ήδη στο κόκκινο.

Ήδη η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη να συμβάλλει στο ζήτημα του καθαρισμού ρεμάτων, ζήτημα που αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία δεν έχει λάβει ούτε ευρώ από το κράτος για αντιπλημμυρικά έργα τα τελευταία χρόνια.

Με φόντο τις ανησυχίες πολιτών, ο Μαρίνος Παττακός τονίζει ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός του Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια