Ειδήσεις

Το σχέδιο για τη δολοφονία του Ερντογάν στην Αθήνα

Να δολοφονήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στην Αθήνα, στις αρχές Δεκεμβρίου, ήθελε η τουρκική ένοπλη οργάνωση DHKP-C.

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», υπήρχε σχεδιάγραμμα για επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου με εκτοξευτές ρουκετών, χειροβομβίδες αλλά και βόμβες μολότοφ, όπως ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ, σε τετράδιο που διατηρούσε η τουρκική ένοπλη οργάνωση DHKP-C στα κρησφύγετά της στην Αθήνα.

Στο σκαρίφημα ο Ερντογάν ονομάζεται «Σκορπιός» και η επίθεση φαίνεται να πραγματοποιείται από δύο πλευρές του αυτοκινήτου που μεταφέρει τον τούρκο Πρόεδρο, ενώ υπάρχει και άλλη ένοπλη ομάδα που θα χτυπούσε στην πίσω πλευρά της πομπής, σαν ομάδα επικάλυψης, χωρίς ωστόσο από την περιγραφή και το αναλυτικό σχέδιο των Τούρκων ενόπλων να προκύπτει με σαφήνεια το σημείο όπου θα γινόταν η δολοφονική ενέργεια.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, κύριος στόχος είναι να βρεθεί το οπλοστάσιο που έκρυψαν οι Τούρκοι ένοπλοι πριν από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Η επιχείρηση «Σκορπιός», που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», για εξόντωση στο ελληνικό έδαφος του Τούρκου προέδρου θεωρείται ότι θα είχε δραματικά επακόλουθα για τη χώρα μας και οι άμεσες επιπτώσεις θα ήταν τεράστιες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εννέα Τούρκοι βρίσκονται υπό κράτηση αντιμέτωποι, μεταξύ άλλων, με κατηγορίες για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πηγή: thepressroom.gr

Σχόλια