Ειδήσεις

Η κατάσταση υγείας του κρατουμένου που έκοψε τις φλέβες του

Από το κατάστημα κράτησης στην Αγιά, στο νοσοκομείο Χανίων όπου τον είδε και ψυχίατρος.

Τις φλέβες του επιχείρησε να κόψει ο κρατούμενος στις φυλακές Αγιάς Χανίων προκαλώντας αναστάτωση σε όσους βρίσκονταν κοντά του. Άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο κατάστημα κράτησης ΚΡΗΤΗ 1  για να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Αν και στην αρχή οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο άντρας βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση και είχε ακατάσχετη αιμορραγία, οι γιατροί που τον ανέλαβαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κατάφεραν να φροντίσουν τα τραύματα του.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, κ. Μηνάς Βουλγαρίδης, μίλησε στο neakriti.gr για το περιστατικό:

«Τα τραύματα που έφερε ο κρατούμενος δεν ήταν σοβαρά, ήταν όμως πολλαπλά. Ευτυχώς δεν έχασε πολύ αίμα. Τον ανέλαβε ένας χειρουργός ο οποίος έκανε συρραφή των τραυμάτων, ενώ τον είδε και ο ψυχίατρος του νοσοκομείου ο οποίος επικοινώνησε με τη γιατρό του καταστήματος κράτησης προκειμένου να ενημερωθεί για το ιστορικό του θύματος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βουλαγρίδης και συνέχισε:

«Επειδή τα τραύματα δεν ήταν σοβαρά και αντιμετωπίστηκαν άμεσα, δε χρειάστηκε η νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Γι' αυτό το λόγο, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι έφυγε από το νοσοκομείο για την Αγιά Χανίων. Πρόκειται, πιθανότατα, για ψυχιατρικό περιστατικό».

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ, ΜΕ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Κατάστημα κράτησης ΚΡΗΤΗ 1 αν και είναι φυλακή υψίστης ασφαλείας, δεν είχε γιατρό εκείνη την ώρα για να αντιμετωπίζει το περιστατικό και έτσι οι φύλακες της εξωτερικής φρουράς, επειδή δεν μπορούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία, έβαλαν τον κρατούμενο σε μία κλούβα για να επισπεύσουν την μεταφορά του στο Νοσοκομείο και συναντήθηκαν με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βαμβακόπουλο, όπου και τον παρέδωσαν στους διασώστες.

Ρεπορτάζ: Γιώτα Αρχοντάκη

Σχόλια