default-image

Μιχάλης Αεράκης: Από τα 12, πουλούσα λαχεία στο δρόμο -video

Κρήτη
Μιχάλης Αεράκης: Από τα 12, πουλούσα λαχεία στο δρόμο -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το όνομα του έχει συνδεθεί το με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης καθώς υπήρξε διευθυντής του για 17 συναπτά έτη. Ο λόγος για τον Μιχάλη Αεράκη που μέσα από μία εκ βαθέων συνέντευξη στην Ανδριανή Αγγελιδάκη, αναφέρθηκε σε άγνωστες, καλά κρυμμένες πτυχές της ζωής του, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Ο κ. Αεράκης λόγω των συγκυριών, έφυγε από τη γενέτειρα του, τα Ανώγεια, μόλις στα  11 του χρόνια και ήρθε στο Ηράκλειο, μία πόλη που τον σημάδεψε για πολλούς λόγους αλλά κυρίως για το γεγονός ότι  από 12 ετών πωλούσε λαχεία στους δρόμους του Ηρακλείου, πριν φύγει για την Αθήνα, αρκετά χρόνια αργότερα.

«Δεν έζησα την ανεμελιά και τα παιδικά χρόνια καθώς στην ηλικία των 6 ετών άκουσα από τον πατέρα μου ότι φεύγει για τη Γερμανία μετανάστης, γεγονός που με οδήγησε στο να μεγαλώσω απότομα και από τη μια στιγμή στην άλλη….Τίποτα δεν μου έχει χαριστεί στη ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αεράκης.

« Έγινα ηθοποιός γιατί ήθελα να σκάψω προς τα μέσα και να γίνω καλύτερος άνθρωπος,» σκέφτηκε στα 25 του ο Μιχάλης Αεράκης και άλλαξε αμέσως ρότα στη ζωή του.

Ο ίδιος πλέον στα 62 του χρόνια, αναφέρεται στην… άδοξη καριέρα του με το ποδόσφαιρο, στις δουλειές που έκανε και πως έγινε η πρώτη του επαφή με τον κινηματογράφο αλλά και στην αγαπημένη του συνήθεια το τάβλι .

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ασυμβίβαστο άνθρωπο, ενώ με απόλυτη συναίσθηση των λεγομένων  του ,δηλώνει και έτοιμος για την... αναχώρηση.

"Έχω δει πάρα πολλά και θέλω να γνωρίσω και άλλα στη ζωή μου… Αλλά γενικότερα ο άνθρωπος πρέπει να του αρέσει να είναι «αναχωρητής» μια ζωή και να μην θεωρεί τίποτα δεδομένο. Εγώ είμαι έτοιμος για την αναχώρηση".

Βέβαια ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ΔΗΠΕΘΕΚ,  όπου όπως χαρακτηριστικά είπε «κατέθεσε ψυχή»  και κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες τους  να το φέρουν  σε τέτοιο επίπεδο φθάνοντας το μέχρι τις Βρυξέλλες και την Επίδαυρο.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Αεράκης που πλέον έχει  έντονη κινηματογραφική και τηλεοπτική παρουσία, με συνεργασίες σημαντικές και ουσιαστικές, στην εκπομπή «Ανδριανή»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News