default-image

Αναστάτωση σε φυλακή, με ακατάσχετη αιμορραγία κρατούμενος

Κρήτη
Αναστάτωση σε φυλακή, με ακατάσχετη αιμορραγία κρατούμενος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα περιστατικό με κρατούμενο, αναστάτωσε το πρωί της Κυριακής το κατάστημα κράτησης ΚΡΗΤΗ 1 στην Αγιά Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος, κάτω από άγνωστες μέχρι τώρα συνθήκες,  αυτοτραυματίστηκε, με αποτέλεσμα, να υποστεί ακατάσχετη αιμορραγία και να μεταφερθεί σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση, από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων.

Το Κατάστημα κράτησης ΚΡΗΤΗ 1 αν και είναι φυλακή υψίστης ασφαλείας, δεν είχε γιατρό κείνη την ώρα για να αντιμετωπίζει το περιστατικό και έτσι οι φύλακες της εξωτερικής φρουράς, επειδή δεν μπορούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία αν και έκαναν  ότι μπορούσαν, έβαλαν τον κρατούμενο σε μία κλούβα, για να επισπεύσουν την μεταφορά του στο Νοσοκομείο και συναντήθηκαν με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βαμβακόπουλο, όπου και τον παρέδωσαν στους διασώστες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Κατάστημα κράτησης ΚΡΗΤΗ 1 αν και είναι φυλακή υψίστης ασφαλείας, έχει γιατρό μόνο τις καθημερινές και μόνο πρωί, ενώ το ιατρείο είναι κλειστό τις υπόλοιπες ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

Οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό συμβεί, πρέπει να αντιμετωπιστεί αναγκαστικά στο Νοσοκομείο Χανίων.

Έρευνα για τις συνθήκες, σύμφωνα με το kriti24, κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, θα διεξάγει η Διοίκηση της φυλακής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News