default-image

Ένας χρόνος χωρίς τον λυκειάρχη που δίδαξε 4 γενιές μαθητών

Κρήτη
Ένας χρόνος χωρίς τον λυκειάρχη που δίδαξε 4 γενιές μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε αυτές τις μέρες από τον θάνατο του  συνταξιούχου καθηγητή και πρώην λυκειάρχη Μανώλη Καλυκάκη, που έφυγε σε ηλικία 84 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Και όμως οι μνήμες από τις αναμνήσεις παραμένουν ζωντανές για τον αγαπητό καθηγητή, καθώς με κύριο "όπλο" του στην εκπαιδευτική του φαρέτρα, την αγάπη για μάθηση,  κατάφερε να διδάξει τέσσερις δεκαετίες μαθητών του Ηρακλείου και η εκτίμηση που έτρεφαν προς το πρόσωπο του τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές ήταν μεγάλη, ακούγοντας τον λόγο του με πολύ σεβασμό, ενώ είχε ένα χάρισμα, να αγγίζει την ουσία των πραγμάτων και να την  διατυπώνει λακωνικά και με εύστοχο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Μανώλης Καλυκάκης γεννήθηκε στο Σμάρι το 1932,  παντρεύτηκε την Αντιγόνη Λιοντάκη, επισης εκπαιδευτικό και απέκτησαν δύο γιους.

Η αδυναμία του Μανώλη Καλυκάκη όμως ήταν οι δύο εγγονές του, η Αντιγόνη και η Ηλέκτρα, τις οποίες και υπεραγαπούσε.

Όπως μάλιστα είχε αναφέρει στο παρελθόν στο neakriti.gr ο γιος του Δημήτρης: "Ο πατέρας μου αγόρασε το 1965 ένα σκαραβαίο , τον οποίο και όλοι θυμούνται καθώς ήταν η μεγάλη του αγάπη και τον οποίο μέχρι και σήμερα διατηρούσε. Είχε όμως και ένα παράπονο από τα τόσα χρόνια που δίδασκε. Δεν μπόρεσε να συζητήσει με τους μαθητές του όσα θα ήθελε να συζητήσει εξαιτίας του ασφυκτικού πλαισίου που έθετε πάντα το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα των σπουδών .Παράπονο που πάντα έθετε στα πανελλήνια συνέδρια της ελληνικής μαθηματικής εταιρείας."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News