default-image

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ»

Κρήτη
Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2017, ο Γραμματέας του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ», κ. Παύλος Δασκαλάκης και είχε συνάντηση με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος σε συνέχεια επιστολής που του είχε αποστείλει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ» και της διαμεσολάβησης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Κύριλλου, αποδέχθηκε το αίτημα να γίνει κοινωνός των δραστηριοτήτων της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ».

Ο εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ», μετέφερε τις ευχαριστίες και τις θερμότερες ευχές των μελών του συνεταιρισμού, αλλά και όλων των Ιεραπετριτών και ευχήθηκε εκ μέρους όλων, μακροημέρευση, υγεία και ευόδωση του Θεάρεστου έργου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο κ. Δασκαλάκης, ενημέρωσε τον Παναγιότατο για το πρόγραμμα αειφόρου διαχείρισης των υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων της Κρήτης, που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε κινδυνεύουν! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενημερώθηκε ότι ολόκληροι ελαιώνες, ιεροί, που διατηρήθηκαν κατά την διάρκεια των αιώνων, που έθρεψαν γενιές και γενιές, που ποτίστηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα των κρητικών στον αγώνα τους για ειρηνική επιβίωση, που αισθάνθηκαν στις ρίζες τους τα βήματα τόσων και τόσων κατακτητών και κατόρθωσαν να επιζήσουν, σήμερα κινδυνεύουν με εκρίζωση και κόψιμο.

Ο Παναγιότατος με ερωτήσεις ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικότερα και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη προσπάθεια του συνεταιρισμού.

Θέλησε να ενημερωθεί για τον τρόπο της χρονολόγησης των αρχαίων ελαιοδέντρων, για το πόσα είναι, αν είναι παραγωγικά αυτά τα δέντρα, αν οι ιδιοκτήτες του επιθυμούν την ένταξη τους στο πρόγραμμα του ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΥ και για την Μινωική ελιά του Καβουσίου, που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και βρίσκεται στην Ιεράπετρα. Στη συνέχεια ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, Ευχήθηκε και έδωσε την Ευλογία του ώστε αυτή η δύσκολη προσπάθεια να ευοδωθεί και να πετύχει τους στόχους της.

Ο κ. Δασκαλάκης, εκπροσωπώντας τον Συνεταιρισμό «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟ», αιτήθηκε, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Παναγιότατος προσωπικά, να γίνουν αρωγοί, αυτής της προσπάθειας και να τεθεί το πρόγραμμα αειφόρου διαχείρισης των υπεραιωνόβιων ελιών της Κρήτης υπό την Αιγίδα Του.

Ο Παναγιότατος κ.κ. Βαρθολομαίος, σημείωσε να ενημερώσει και συζητήσει σχετικά, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλο, ώστε να αναπτυχτεί μια στενότερη συνεργασία και κοινός σχεδιασμός της Μητρόπολης και του Συνεταιρισμού υπό την αιγίδα Του και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την προστασία των αιωνόβιων ελαιοδέντρων της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News