default-image

Μηνύματα ενότητας στο 11ο Συνέδριο της Ν.Δ. -pics

Κρήτη
Μηνύματα ενότητας στο 11ο Συνέδριο της Ν.Δ. -pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά το πρώτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στο 11ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος που ξεκίνησε και πραγματοποιείται 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017.

Τον παλμό του συνεδρίου μεταδίδει η απεσταλμένη της ΚΡΗΤΗ TV Νικολέτα Σφακιανάκη με τον εικονολήπτη Φώτη Βαρδή.

Στρατηγικό ρόλο έχει ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ανάμεσα σε όσους έχουν δώσει το "παρών" είναι οι Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Αθηνά Σπανάκη και άλλα γαλάζια στελέχη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

Εσωκομματικά το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται, στην εκλογή οργάνων, καθώς αποτελεί ένα συνέδριο αρχών και θέσεων.

Ωστόσο το επικοινωνιακό επιτελείο, μιας και είναι ξεκάθαρο για όλους πως σε αυτό το συνέδριο η Ν.Δ. πρέπει να δείξει προς τον κόσμο πως έχει ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα και μία εναλλακτική η οποία θα είναι πειστική για τη βάση.

Το πρωί της Κυριακής, χιλάδες γαλάζιοι σύνεδροι θα κληθούν να απαντήσουν με μυστική ψηφοφορία σε ειδικό ερωτηματολόγιο, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, που είναι αρμόδιος για το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και είναι επικεφαλής της οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΟ 1979 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Με ικανοποίηση οδεύει προς την ολοκλήρωση της η πρώτη ημέρα των εργασιών του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. μιλούν για ένα συνέδριο στο οποίο μπήκε στην πρώτη γραμμή η ενότητα του κόμματος.

Άλλωστε δε θεωρούνται τυχαίες και οι δηλώσεις - παρεμβάσεις των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Ν.Δ., κ. Καραμανλή και Σαμαρά, οι οποίοι προσερχόμενοι στο συνέδριο έστειλαν ξεκάθαρα μηνύματα ενότητας.

Δηλώσεις ηχηρές με δεδομένο ότι και οι δύο έχουν επιλέξει να μη προχωρούν σε παρεμβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής απηύθυνε τελευταία φορά δημόσιο λόγο τις παραμονές του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015.

Χ. Γεωργιάδης (υπουργός Οικονομικών Κύπρου)

Στην ομιλία του ο κ. Χ. Γεωργιάδης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι αυξήσεις στην φορολογία σε καιρό μνημονίων φέρνουν τα αντίθετα αποτέλεσμα, ενώ μετά από κάθε φορολογική ελάφρυνση τα έσοδά μας αυξάνονταν.

«Είναι κίνητρο και ήμασταν πεπεισμένοι γι' αυτό», τόνισε. «Μείωσαν δημόσιες δαπάνες κατά 10% Μόνο μέσα σε ένα έτος.  Δεν ήταν καθόλου εύκολο αλλά δε χρειάστηκε να το ξανακάνουμε».  

Κυρ. Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Χ. Γεωργιάδη τον συνεχάρη για «το εξαιρετικό έργο που έχει επιτελέσει ως υπουργός Οικονομίας. «Ευχόμαστε τα καλύτερα», του ευχήθηκε.

«Αποτελεσματικότητα και θάρρος» συμβαδίζουν στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια είπε, ενώ εμείς στην Ελλάδα τόνισε «οκτώ χρόνια μετά, ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να ξεφύγουμε. Αν όμως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει το έργο της, θα είχαμε βγει κι εμείς από τα μνημόνια», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε επίσης «δε ξέρω τι λέει ο κ. Βούτσης ότι την κυβέρνηση την έριξε η τρόικα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι την κυβέρνηση την έριξαν αυτοί που δεν ψήφισαν για πρόεδρο Δημοκρατίας».  

Ντ. Μπακογιάννη

Ηχηρό το μήνυμα της κ. Μπακογιάννη στην ομιλία στο 11ο Συνέδριο του κόμματος. «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να "μιλήσει" η Ν.Δ.», είπε.

«Θα γυρίσουμε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Θα μιλήσουμε και θα πείσουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της πανστρατιάς. Σε αυτό τον αγώνα θα βγούμε νικητές», υποστήριξε.

«Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Τον καλύτερο πρωθυπουργό, γιατί πιστεύει αυτά που λέει».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News