default-image

Συνέδριο -"σταθμός" για τη Ν.Δ.

Κρήτη
Συνέδριο -"σταθμός" για τη Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε σήμερα η αυλαία για το 11o Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που ολοκληρώνει τις εργασίες του την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. Το συνέδριο διεξάγεται στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", με τη συμμετοχή βουλευτών και υποστηρικτών της Νέας Δημοκρατίας. Παρόντες είναι μέλη και άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, τα οποία θα απευθύνουν χαιρετισμούς.

Στο μεταξύ, πληθώρα είναι τα στελέχη από την Κρήτη που βρίσκονται στην Αθήνα για το συνέδριο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τονίσει επανειλημμένως σε δημόσιες τοποθετήσεις του τη σπουδαιότητα του συνεδρίου. Το συνέδριο δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως «επιστέγασμα των προγραμματικών δηλώσεων» του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος από την αρχή της προεδρίας του μίλησε για μια νέα συμφωνία με την κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει πως η κοινωνική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα εξασφαλιστεί μέσα από την απάντηση των προβλημάτων των πολιτών και έχει καταστήσει σαφές, σ' όλα τα μήκη και πλάτη, πως η κοινωνία οφείλει να είναι συνδιαμορφωτής των αποφάσεων με την επόμενη κυβέρνηση.

Ομιλίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει αρχικά χαιρετισμό και δίνει το πολιτικό στίγμα της "γαλάζιας" παράταξης μέσα από το σύνθημα "Έτοιμοι να αλλάξουμε". Το σύνθημα αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική που επιθυμεί να προβάλει η Νέα Δημοκρατία, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να προτείνει αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση.

Το πρόγραμμα (ξεκίνησε στις 11:00)

10:05 Χαιρετισμός - Κήρυξη της έναρξης των εργασιών από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη

10:15 Ομιλία Κωστή Χατζηδάκη, Αντιπροέδρου Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β' Αθηνών, Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής

10:30  Ομιλία Antonio Lopez-Isturiz White, Ευρωβουλευτή, Γενικού Γραμματέα ΕΛΚ

10:40  Ομιλίες εκπροσώπων άλλων κομμάτων

ΣΥΡΙΖΑ  Δημοκρατική Συμπαράταξη

ΚΚΕ  Ανεξάρτητοι Έλληνες

Το Ποτάμι

Ένωση Κεντρώων

11:20 Ομιλία Άδωνι Γεωργιάδη, Αντιπροέδρου Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β' Αθηνών

11:30  Ομιλία Λευτέρη Αυγενάκη, Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Ηρακλείου

11:40  Ομιλία Κώστα Τσιάρα, Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Καρδίτσας

 11:50 Ομιλία Κώστα Δέρβου, Προέδρου ΟΝΝΕΔ

12:00 Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Ερωτηματολογίου - Τοποθέτηση Γιώργου Στεργίου, Γραμματέα Προγράμματος

12:10-16:00 Αίθουσα Ολομέλειας

«Υπηρεσίες για τον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα»

12:10-12:25 Εισηγητής: Νίκος Δένδιας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β' Αθηνών

Προσκεκλημένοι Ομιλητές:

Στέλιος Ράμφος, Συγγραφέας, Φιλόσοφος

Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής, Διευθυντής του Κέντρου Γονιδιωματικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Τοποθετήσεις Συνέδρων

Διάλειμμα εργασιών

Αίθουσα Ολομέλειας

«Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές»

Εισηγητής: Χρήστος Σταϊκούρας, Τομεάρχης Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας

Προσκεκλημένοι Ομιλητές:

Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας

Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

17:45-21:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων

21:00 Λήξη εργασιών 1ης ημέρας

Προγραμματικό πλαίσιο

Το λόγο θα λάβει αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης. Λίγες μέρες πριν και στο πνεύμα του συνεδρίου, ο κ. Χατζηδάκης δήλωνε ότι «το 11ο Εθνικό Συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στο προγραμματικό πλαίσιο της Ν.Δ. Οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι με συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο προγραμματικό πλαίσιο, για να περάσουμε από την Ελλάδα της μιζέριας στην Ελλάδα των ευκαιριών».

Το λόγο θα πάρει και ο Ηρακλειώτης βουλευτής και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων θα είναι ο Antonio Lopez - Isturiz White, ευρωβουλευτής, γενικός γραμματέας ΕΛΚ, o Μανόλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής Ιατρικής, διευθυντής του Κέντρου Γονιδιωματικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, ο Χάρης Γεωργιάδης, υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα διεξαχθούν και έξι παράλληλες εκδηλώσεις, που αφορούν, μεταξύ άλλων, στα εξής θέματα: "Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της οικογένειας", "Αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία", "Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής", "Υπηρεσίες για τον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα", "Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές" και "Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών".

Πολιτικές επιλογές και προτεραιότητες

Για πρώτη φορά σε κομματικό συνέδριο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει από τους συνέδρους να απαντήσουν σε 15 ερωτήματα που αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών επιλογών, καθώς και στις προτεραιότητες που θα θέσει η επόμενη κυβέρνηση. Έτσι, η Νέα Δημοκρατία δείχνει με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο πως το πρόγραμμά της συνδιαμορφώνεται με την κοινωνία. Το ερωτηματολόγιο θα απευθυνθεί στους συνέδρους με σκοπό να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Τα ερωτήματα αφορούν συγκεκριμένα διλήμματα της πολιτικής και άπτονται των κεντρικών ζητημάτων στην πολιτική ατζέντα της "επόμενης μέρας".

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοσμαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News