default-image

Πολάκης: Να διευκρινιστεί ποιος είναι πίσω από την οργάνωση

Κρήτη
Πολάκης: Να διευκρινιστεί ποιος είναι πίσω από την οργάνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την κατάθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη άρχισε σήμερα στο ΜΑΙΧ η εκδίκαση της υπόθεσης σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που προκαλεί το ενδιαφέρον των νομικών ολόκληρης της Κρήτης λόγω του πρωτοφανούς αριθμού των κατηγορουμένων οι οποίοι φτάνουν τους 82.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, φέρεται να εμπλέκεται στην απόπειρα ανατίναξης του σπιτιού και του Ι.Χ. του τότε δημάρχου Σφακίων και σημερινού αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ο αν. Υπουργός ζήτησε να διευκρινιστεί από το δικαστήριο ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση του χτυπήματος εις βάρος της περιουσίας του.  

Τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούνται για ληστείες, κλοπές, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, αδικήματα πρόκλησης φθοράς ξένης περιουσίας, παραβάσεις περί εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες κλοπές και σοβαρές παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που θα απασχολήσουν την ακροαματική διαδικασία περιλαμβάνονται η ένοπλη επίθεση εναντίον κατοικίας Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία,  υπόθεση μεγάλης χασισοφυτείας 1.500 δενδρυλλίων που είχε εντοπιστεί το 2012 στο Άνω Βαλσαμόνερο, ο ξυλοδαρμός νεαρής κοπέλας από το Ρέθυμνο.

Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε το απόγευμα για να συνεχιστεί τη Δευτέρα στην αίθουσα του Εφετείου Κρήτης στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων. Εκτιμάται ότι η δίκη δεν θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News