Ειδήσεις

Δίκη Γιακουμάκη: Τι αποκάλυψε ο πρώην διευθυντής της Σχολής

Καταιγισμό ερωτήσεων σχετικά με τα περιστατικά που βίωνε από ομάδα φοιτητών ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και για τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος μόλις ενημερώθηκε για τα όσα συνέβαιναν στη Σχολή, δέχθηκε από τους δικαστές ο πρώην Διευθυντής.

Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων πως έπραξε ό,τι έπρεπε να πράξει, ακολουθώντας τις υποδείξεις που είχε λάβει από την προϊστάμενη Αρχή στην Αθήνα, για διακριτικό χειρισμό της υπόθεσης.

Είπε πως δεν θέλησε η Σχολή να προβεί σε τιμωρίες σπουδαστών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στη βία δεν απαντάμε με βία, για να δεχθεί  στη συνέχεια ερώτηση από την έδρα του Εφετείου «κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί βία η τιμωρία σε κάποιο παράπτωμα».

Αναφερόμενος στα περιστατικά που βίωνε ο Βαγγέλης στη Σχολή και στην απουσία τιμωριών στους «πρωταγωνιστές» τους, ο πρώην Διευθυντής έκανε λόγο για ενδείξεις  μόνο και όχι αποδείξεις, για να δεχθεί τη συνέχεια ερωτήσεις γύρω από συγκεκριμένες  περιπτώσεις δράσεων ομάδας φοιτητών εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και της Σχολής, για τα οποία ο ίδιος ήταν ενήμερος.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Ο πρώην Διευθυντής κατά την απολογία του, επισήμανε παράλληλα πως σε επικοινωνία του με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη εκείνος τον είχε διαβεβαιώσει πως δεν συνέβαινε τίποτα και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τους συμφοιτητές του…

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι. Πιστεύεται ότι είχε πέσει θύμα bullying και λεκτικού εκφοβισμού, τα οποία ήταν και τα αίτια της εξαφάνισης και του θανάτου του.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ

Η υπόθεσή του απασχόλησε έντονα τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα γιατί θεωρείται ότι έφερε στο φως ένα πρόβλημα που συχνά αποσιωπάται.

Πηγή: epirus-tv-news.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια