default-image

Σπουδαία δράση από το ΕΚΑΒ Κρήτης σε μαθητές δημοτικου

Υγεία
Σπουδαία δράση από το ΕΚΑΒ Κρήτης σε μαθητές δημοτικου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια αξιόλογη ενέργεια από το ΕΚΑΒ Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα με επίκεντρο μικρούς μαθητές και στη μνήμη των συναδέλφων του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη.

Ασθενοφόρο με γιατρούς και διασώστες  βρέθηκαν σήμερα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τα παιδιά της τρίτης τάξης δημοτικού  γύρω από την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α ) στα πλαίσια της εβδομάδας εκπαίδευσης .

Μικροί μαθητές και δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις πρώτες βοήθειες,  να παρακολουθήσουν τους ειδικούς παρέχοντας τους πολύτιμες συμβουλές αλλά και οδηγίες γύρω από την ανθρώπινη ζωή

Ενώ  ιδιαίτερης αναφοράς και το γεγονός ότι είχαν και μία ξεχωριστή ευκαιρία να μπουν σε ένα ασθενοφόρο και να δουν και να μάθουν για όλα όσα γίνονται σε κρίσιμες καταστάσεις μέσα σε μία καμπίνα για να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις που φέρουν την υπογραφή της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Κρήτη κ. Ζεάκη, έγιναν και σε άλλα σχολεία της Κρήτης, 12 συνολικά , αριθμός άκρως συμβολικός καθώς στις 12/12 του 2012 άφησαν εν ώρα καθήκοντος την τελευταία τους πνοή οι Δημήτρης Βουρβαχάκης και Βαγγέλης Κελαράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News