default-image

Γνωρίζοντας το Δεινοθήριο το Γιγάντιο στο Talos Plaza

Κρήτη
Γνωρίζοντας το Δεινοθήριο το Γιγάντιο στο Talos Plaza

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης καλεί τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους του το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου  και ώρα 17:00, στο Talos Plaza για μία δράση εκπαιδευτική αλλά και ψυχαγωγική!

Οι μουσειοπαιδαγωγοί του ΜΦΙΚ βγαίνουν εκτός των τειχών του μουσείου και έρχονται στο Talos Plaza για να γνωρίσουν σε όλους το Δεινοθήριο το Γιγάντιο, το τρίτο μεγαλύτερο θηλαστικό που έζησε στη Γη, μέσα από το παιχνίδι και τη χειροτεχνία.

Η δράση μας ξεκινά με την πολύ ενδιαφέρουσα  ιστορία της ανακάλυψης του σκελετού του Δεινοθηρίου από ένα μικρό κορίτσι στη Σητεία.

Πώς η μικρή Ελένη κατάλαβε ότι η «πέτρα» που ξεπρόβαλλε στο λιόφυτο του μπαμπά της ήταν στην πραγματικότητα ένα μέρος του σκελετού του προϊστορικού ζώου; Πώς έμοιαζε το Δεινοθήριο και από πού πήρε το όνομα του; Πότε έζησε και πώς βρέθηκε ο σκελετός του στο νησί μας; Τί έτρωγε και πότε εξαφανίστηκε; Όλα αυτά και άλλα πολλά θα τα ανακαλύψουμε μέσα από  δύο συναρπαστικά επιτραπέζια παιχνίδια με ερωτήσεις παρατήρησης και γνώσης για το Δεινοθήριο, αλλά και για άλλα προϊστορικά ζώα της Κρήτης, που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Η ιστορία πλαισιώνεται με δύο ειδικά φτιαγμένα επιτραπέζια παιχνίδια με ερωτήσεις παρατήρησης και γνώσης για το Δεινοθήριο, αλλά και για άλλα προϊστορικά ζώα της Κρήτης.

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν το δικό τους Δεινοθήριο χρησιμοποιώντας διάφορα πολύχρωμα υλικά και βέβαια… τη φαντασία τους!

«Η παρουσία των εκπαιδευτών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στο TALOS PLAZA, αποτελεί τιμή και ευθύνη, για εμάς.

»Πραγματοποιείται  στα πλαίσια μιας συνεργασίας που μοναδικό στόχο έχει την εκπαίδευση και την ποιοτική απασχόληση όλων όσων πάρουν μέρος στη δράση αυτή.

»Στοχεύουμε να θεσμοθετήσουμε παρόμοιες συνεργασίες, οι οποίες δεδομένα θα ωφελήσουν την τοπική κοινωνία και θα αναβαθμίσουν το γίγνεσθαι των δράσεων μας» δηλώνουν, οι διοργανωτές του εορταστικού προγράμματος «Χριστούγεννα 2017».  

Η εκδήλωση επαναλαμβάνεται Τετάρτη 3 καθώς και Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, ώρες 17:00 - 19:00.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News