Ειδήσεις

Επιμελητήριο: Σκληρή δήλωση Αλιφιεράκη κατά Μελισσείδη

Οι εκλογές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου φαίνεται πως έχουν ανάψει φωτιές μεταξύ των επικεφαλής των δύο πρώτων συνδυασμών σε ψήφους.

Οι εκλογές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου φαίνεται πως έχουν ανάψει για τα καλά φωτιές μεταξύ των παρατάξεων και κυρίων των επικεφαλής των δύο πρώτων συνδυασμών σε ψήφους.

Ο κ. Αλιφιεράκης σήμερα το μεσημέρι πέρασε στην αντεπίθεση με μια επιστολή καταπέλτη προς τον κ. Μηνά Μελισσείδη λέγοντας με ιδιαίτερα καυστικό ύφος :«Εμείς προτείναμε διαπαραταξιακό προεδρείο και η δεύτερη παράταξη απάντησε ότι τα θέλει όλα»

Επίσης στην μακροσκελή ανακοίνωση του κ. Αλιφιεράκη με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος εξαπολύει βολές κατά του κ. Μελισσείδη λέγοντας ότι η πρόταση του κ. Μελισσείδη ήταν «η εκλογή του ιδίου ως Προέδρου του Δ.Σ. και τα τέσσερα χρόνια και η δική μας παράταξη (πλειοψηφούσα) να «πάρει» κάποιες θέσεις στη διοικούσα επιτροπή». Μια πρόταση πολιτικά ανήθικη, εκλογικά ανεκδιήγητη, κοινωνικά αβάσιμη και προφανώς προκλητική.

Αναλυτικά η επιστολή Αλιφιεράκη

Μανώλης Αλιφιεράκης: «εμείς προτείναμε διαπαραταξιακό προεδρείο και η δεύτερη παράταξη απάντησε ότι τα θέλει όλα»

«Η Αλήθεια είναι Δύναμη». Είναι η δύναμή μας. Με αυτή τη φράση ξεκινήσαμε την προεκλογική περίοδο έχοντας στο μυαλό μας πως η αλήθεια δεν θα είναι το αποκλειστικό και μεγάλο εφόδιο της δικής μας παράταξης. Τα γεγονότα, όμως, από το βράδυ των εκλογών, μας διέψευσαν απόλυτα.

Διαψευστήκαμε γιατί δεν περιμέναμε ότι η απάντηση στη δική μας συναινετική πρόταση, για διαπαραταξιακό προεδρείο,  πρόταση που κατέθεσα προσωπικά στον κ. Μελισσείδη, (τον οποίο συνάντησα πρώτο πριν τους άλλους δύο επικεφαλής των παρατάξεων), ήταν ότι η δεύτερη παράταξη όχι μόνο δεν είχε σκοπό να σεβαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά ήταν έτοιμη και να το ανατρέψει. Η πρόταση του κ. Μελισσείδη ήταν «η εκλογή του ιδίου ως Προέδρου του Δ.Σ. και τα τέσσερα χρόνια και η δική μας παράταξη (πλειοψηφούσα) να «πάρει» κάποιες θέσεις στη διοικούσα επιτροπή». Μια πρόταση πολιτικά ανήθικη, εκλογικά ανεκδιήγητη, κοινωνικά αβάσιμη και προφανώς προκλητική.

Τα γεγονότα έδωσαν τις απαντήσεις σε όλους μας. Πίσω από την πολιτική αυτονομία του κ. Μελισσείδη τελικά κρυβόταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που διοργανώθηκαν ολόκληρες κομματικές φιέστες για να «γιορτάσουν τη δεύτερη θέση» του αγαπητού Μηνά. Δεν καταλαβαίνουμε επομένως γιατί τόση αγανάκτηση και πικρία από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Τελικά γιορτάζουν το αποτέλεσμα που τους έφερε δεύτερους ή είναι δυσαρεστημένοι;

Δυστυχώς, αυτές τις μέρες ο κ. Μελισσείδης πιστός μαθητής του Βοναπαρτισμού επέλεξε το δρόμο της υπερβολής, της υστεροβουλίας, της υπεροψίας και του κομματικού βολονταρισμού. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν υποχώρησε, δεν ανακάλεσε τις πρωτάκουστες και πολιτικά πρωτόγνωρες θέσεις του και βέβαια δεν παραδέχθηκε ποτέ τα λάθη του, μεταφέροντας συνεχώς ανυπόστατα πράγματα και γεγονότα που ποτέ δε συνέβησαν.

«Μια αστραπή η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε», όπως έλεγε και ο Νίκος Καζαντζάκης. Προλαβαίνουμε τώρα πριν κλείσουν τα φώτα μιας εκλογικής διαδικασίας να πούμε ότι ο κ. Μελισσείδης επί σειρά ετών ήταν Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, με εκατοντάδες αποφάσεις να φέρουν την υπογραφή του. Να ενημερώσουμε τον επιμελητηριακό κόσμο ότι ουδέποτε τα χρόνια αυτά διαχώρισε τη θέση του από τις προτάσεις της παράταξής μας. Ότι ουδέποτε έφερε προς ψήφιση έστω και μια πρόταση που να μη γίνει δεκτή. Μετά από αυτήν  την πορεία αποφάσισε έτσι απλά, ανεξήγητα και βεβιασμένα να διαχωρίσει «για προσωπικούς λόγους» τη θέση του, μόλις πριν λίγους μήνες. Αμέσως μετά με τη στήριξη του Αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, χρίστηκε ως ο εκλεκτός της Ν.Δ. για την διεκδίκηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου. Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, άλλοτε κρυπτόμενος και άλλοτε προφασιζόμενος άλλες υποχρεώσεις, προσπάθησε να δοξασθεί.

Από την ώρα έκδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων παρέδωσε τα δανεικά ηνία της παράταξής του, σε άλλους, πιο ειδικούς, πιο έμπειρους.

Εμείς από την Τρίτη 5 του Δεκέμβρη με ανακοίνωση δηλώσαμε : «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει ευθύνες, αλλά μας δίνει την εντολή να πάμε τα πράγματα μπροστά… Πρώτος μας στόχος είναι μέσα από το σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα να υπηρετήσουμε εμπράκτως την ενότητα, μέσα από μια συναινετική πρόταση συγκρότησης της Διοικούσας Επιτροπής».

Τις επόμενες μέρες, τηρώντας κατά γράμμα τις θεσμικές μας υποχρεώσεις, αφού ο κ, Μελισσείδης είχε απορρίψει την πρότασή μας, ύστερα από μια σειρά συζητήσεων και διαβουλεύσεων καταλήξαμε στη συγκρότηση του Δ.Σ. με τις παρατάξεις του κ. Σφυρή και του κ. Φασουλάκη. Συμφωνήσαμε και εκδώσαμε κοινή δήλωση, σύμφωνα με την οποία διευθετούνται όλα τα διαδικαστικά ζητήματα της συγκρότησης του νέου Δ.Σ.

Ανοικτά, καθαρά, ύστερα από πολύωρες συζητήσεις, με απόφαση και της δικής μας παράταξης, ολοκληρώσαμε το διοικητικό σχήμα του Επιμελητηρίου.

Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που μας επέβαλε το καθήκον μας. Τηρήσαμε στο ακέραιο την εντολή που μας έδωσαν τα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου. Προχωρήσαμε σε συνεργασίες, επιδιώξαμε συναινέσεις, ρίξαμε γέφυρες. Ενώσαμε και ενώνουμε. Αφήσαμε  το διχασμό, σε αυτούς που ξέρουν να τον μεταχειρίζονται.

 Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και των λεγομένων μου, θέλω να διαβεβαιώσω όλο τον επιχειρηματικό κόσμο ότι η δεύτερη παράταξη (σε εκλογικά ποσοστά) θα συμμετέχει στη νέα διοικούσα επιτροπή σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, από τη θέση του Αντιπροέδρου, θέση που ανέλαβε ο κ. Μελισσείδης. Κανένας, επομένως, αποκλεισμός, καμία αδικία.

Η σκληρή και άτεγκτη στάση του κ. Μελισσείδη ήταν εκείνη που δεν μας οδήγησε σε ένα ακόμα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας. Μια συνεργασία που επιδίωξαν υποκριτικά την ύστατη στιγμή, όταν κατάλαβαν ότι η συμφωνία των τριών παρατάξεων ήταν δεσμευτική για όλους μας.

Τούτες τις ώρες σκέφτηκα ότι το ιδανικό σενάριο θα ήταν για τη δική μας παράταξη η νομική πρόβλεψη για δεύτερο επαναληπτικό γύρο εκλογών ανάμεσα στις δύο πρώτες παρατάξεις. Εκεί ο επιμελητηριακός κόσμος θα μας έδινε ακόμα πιο ισχυρή εντολή. Θα μας έδινε τη δύναμη να πάμε μπροστά ακόμα πιο γρήγορα. Γιατί εμείς δεν βγάλαμε τις μάσκες πριν καλά-καλά κλείσουν οι κάλπες. Κανένα κόμμα δεν έστησε για εμάς χορούς και πανηγύρια, όπως η ΝΔ για τον αγαπητό Μηνά.

Από σήμερα και πέρα προσωπικά δεσμεύομαι να μην απαντήσω ξανά σε οποιαδήποτε πρόκληση, όχι από αδυναμία, αλλά επειδή τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου είναι πολλά και απαιτούν δουλειά και στοχοπροσήλωση. Και τη συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν είχα σκοπό να τη δημοσιοποιήσω. Όφειλα όμως μιαν απάντηση στον κ. Μελισσείδη.

Μια υπενθύμιση πως «Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ' αυτόν τον κόσμο, είναι αυτοί που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν, κι αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους». (Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, 1856-1950, Ιρλανδός συγγραφέας, Νόμπελ 1925).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια