Ειδήσεις

Direct: Ο εθελοντισμός διώχνει τις εικόνες ανέχειας

Ένα πρωτόγνωρο «κύμα» αλληλεγγύης με αμείωτη μάλλον ένταση ήρθε στα χρόνια της παρατεταμένης κρίσης να κάνει πιο εύκολη τη ζωή όσων δοκιμάζονται από την βαθιά οικονομική ύφεση.

Και στην Κρήτη, εικόνες - γροθιά στο στομάχι μάς οδήγησαν βιαίως στην νέα εποχή, της φτώχειας και της ανεργίας. Άνθρωποι να αναζητούν στα σκουπίδια την ελπίδα. Να στοιβάζονται σε ουρές για λίγα τρόφιμα. Να βλέπουν την ζωή τους να καταρρέει... Και να αναζητούν φως και διέξοδο.

Διέξοδο που κατάφερε να δώσει ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη με τις ομάδες και τις δράσεις που αυξήθηκαν να αναλαμβάνουν δράση απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο. Με φόντο τα Χριστούγεννα, σάς παρουσιάζουμε εθελοντικές ομάδες και συλλογικότητες που καταφέρνουν τα τελευταία χρόνια να υλοποιούν μικρά θαύματα αλλάζοντας την ζωή όσων βιώνουν τη στέρηση, ακόμη και στα απολύτως αναγκαία.

Διακονία της Αγάπης. Κίτρινη Αποστολή. Φιλανθρωπικός σύλλογος Άγιος Ραφαήλ. Φύλακες - άγγελοι πολλών συνανθρώπων μας που σε μόνιμες και έκτακτες καταστάσεις παίρνουν πρακτικά, ψυχολογικά και ηθικά δύναμη, βοήθεια και οξυγόνο ζωής.

Απόψε κοντά μας:

Μαρία Βρυθιά Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπικού Συλλόγου Άγιος Ραφαήλ

π. Πρόδρομος Ξενάκης Γενικός Ιερατικός Επίτροπος Ι.Α.Κ

Δημήτρης Αποστολάκης Ιδρυτής Εθελοντικής Ομάδας Αλληλεγγύης Κίτρινη Αποστολή

Απόψε, Πέμπτη, στις 23:00 με τη Στέλλα Τερζάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια