Ειδήσεις

Η Κρήτη μπορεί και το χειμώνα - Έρχεται "κάθοδος των μυρίων"

Μόνο θετικά είναι τα μηνύματα για το χειμερινό τουρισμό στην Κρήτη, που φέτος για πρώτη φορά έθεσε τις βάσεις για να γίνει κάτι ακόμα πιο μαζικό από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Μόνο θετικά είναι τα μηνύματα για το χειμερινό τουρισμό στην Κρήτη, που φέτος για πρώτη φορά έθεσε τις βάσεις για να γίνει κάτι ακόμα πιο μαζικό από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε μόνο ότι μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο θα έχουν φτάσει στο νησί πάνω από 50 χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες, αποδεικνύοντας ότι η Κρήτη και θέλει και μπορεί να γίνει ετήσιος προορισμός για τους τουρίστες της.

Ένα ουσιαστικό βήμα, που θέτει τις βάσεις για πρώτη φορά για το χειμερινό τουρισμό, είναι το γεγονός ότι σε πρώτη φάση 8 ξενοδοχεία στην Αμμουδάρα Μαλεβιζίου, στο Ρέθυμνο, στη Γεωργιούπολη και στα Μάλια παραμένουν ανοικτά και το χειμώνα.

Άλλωστε, όπως λένε και οι φορείς του τουρισμού, αυτό είναι και το ζητούμενο, δηλαδή να κρατηθούν "ζωντανές" οι τουριστικές περιοχές, για να δοθούν και τα κίνητρα στους επισκέπτες για να έχουν τη δυνατότητα δραστηριοτήτων στα σημεία που θα καταλύσουν.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι τα χειμερινά αυτά τουριστικά πακέτα έχουν ταυτότητα και υπογραφή γερμανική, ενώ ο βασικός τουριστικός αντιπρόσωπος στην Κρήτη είναι ο κ. Κώστας Μπαντουβάς.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα εξυπηρετείται στο νησί από το πρακτορείο Cretan Holidays του Κώστα Μπαντουβά και θα αφορά σε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, στις πόλεις της Κρήτης, καθώς και σε ψώνια, που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι τουρίστες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας.

Η διοργανώτρια εταιρεία των πακέτων έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία τριών μεγάλων εμπορικών καταστημάτων, όπου οι τουρίστες θα μπορούν να ψωνίζουν διάφορα είδη, όπως δερμάτινα ενδύματα, κοσμήματα, χαλιά και υφαντά.

O αστικός τουρισμός στην Κρήτη

Αξίζει να αναφέρουμε, με βάση και τις ανακοινώσεις της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην εκπομπή "Ώρα Αιχμής" της "ΚΡΗΤΗ TV", ότι ήδη από την επόμενη χρονιά προγραμματίζεται ένα σχέδιο ανάπτυξης τουριστικών πακέτων αστικού χαρακτήρα, με σημείο αναφοράς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Το Ηράκλειο, μάλιστα, είναι μια πόλη που θα μπορούσε να έχει όλο το χρόνο τουρισμό, μιας και οι επισκέπτες μπορούν να προγραμματίσουν πολλές δραστηριότητες κατά την παραμονή τους στο νησί.

"Δυνατό χαρτί" για το Μεγάλο Κάστρο είναι ο πληθυσμός και η ζωντάνια του, η μεγάλη αγορά του και σαφώς η Κνωσός αλλά και τα μουσεία του. Μια πρόταση επί της ουσίας είναι οι τουρίστες που θα έρχονται στην Κρήτη να μπορούν να βιώσουν από πρώτο χέρι την εμπειρία του λιομαζώματος, αλλά και τη διαδικασία απόσταξης της ρακής μέσα από τα ρακοκάζανα.

Μάλιστα, μεγάλος τουριστικός οργανισμός έχει δείξει ήδη αυξημένο ενδιαφέρον για την εναλλακτική εικόνα της Κρήτης, κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, τροχοπέδη σε αυτό το σχεδιασμό είναι η έλλειψη αεροπορικών συνδέσεων τους χειμερινούς μήνες, κάτι που πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του το υπουργείο Τουρισμού.

Με φόντο το φετινό αναπτυσσόμενο πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού, αν αυτό συνδυαστεί και με τις σχολικές εκδρομές, τότε η ετήσια επισκεψιμότητα στην Κρήτη θα αποκτήσει πιο στέρεες βάσεις.

ΡΕΚΟΡ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ

Αναγκαίος ένας σύγχρονος αεροπορικός κόμβος

Η αεροπορική δυναμική της Κρήτης φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, μιας και με βάση τους αριθμούς η κίνηση μέχρι το τέλος του 2017 στα αεροδρόμια του νησιού θα αγγίξει τα σχεδόν 10 εκατομμύρια επιβάτες, γεγονός που αποτυπώνει και την αναγκαιότητα για να αποκτήσει επιτέλους το νησί ένα σύγχρονο αεροπορικό κόμβο στο Καστέλι.

Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο εντεκάμηνο (Ιανουάριος-Νοέμβριος) φέτος έφτασε τα 55.830.580, παρουσιάζοντας αύξηση 9,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, οπότε και είχαν διακινηθεί 50.830.256 επιβάτες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η επιβατική κίνηση του πρώτου εντεκαμήνου του 2017 ξεπέρασε την επιβατική κίνηση ολοκλήρου του 2016, που ήταν 53.637.249 επιβάτες.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 457.479 (179.892 εσωτερικού και 277.587 εξωτερικού), παρουσιάζοντας αύξηση 2,1%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, οπότε είχαν πραγματοποιηθεί 448.143 πτήσεις. Επιπλέον, το φετινό Νοέμβριο διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 2.295.338 επιβάτες, αύξηση 8,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου χρόνου.

Όσον αφορά στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού για το Νοέμβριο του 2017, είχαμε αύξηση 11,9%, που αναλογεί σε 549.780 επιβάτες, σε σχέση με το Νοέμβριο του 2016 που οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού ήταν 491.490.

Αεροπορικές αφίξεις: Ιανουάριος - Νοέμβριος: 448.143 πτήσεις, 2.295.338 επιβάτες μόνο το Νοέμβριο (+8,1%)

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

1. Αεροδρόμιο Αθηνών

2. Αεροδρόμιο Ηρακλείου

3. Αεροδρόμιο Ρόδου

4. Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

5. Αεροδρόμιο Κω

6. Αεροδρόμιο Σαντορίνης

7. Αεροδρόμιο Κέρκυρας

8. Αεροδρόμιο Χανίων

9. Αεροδρόμιο Μυκόνου

10. Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς

Ρεπορτάζ: Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια