default-image

Σκληρή απάντηση των γιατρών στην οικογένεια Ακουμιανάκη

Κρήτη
Σκληρή απάντηση των γιατρών στην οικογένεια Ακουμιανάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου Ρεθυμνου οι οποίοι μετά τις αιχμές που άφησε ο πατέρας της Στέλλας Ακουμιανάκη για παραποίηση στοιχείων στις εφημερίες τη μοιραία νύχτα που πέθανε η 16χρονη, απαντούν στις καταγγελίες.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της Ένωσης γιατρών και εν όψει του εφετείου της 11ης Ιανουαρίου αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Ξεκινάει πάλι εν όψει του Εφετείου για την υπόθεση της Στέλας Ακουμιανάκη νέος "μιντιακός" κύκλος εμφανίσεων της οικογένειας Ακουμιανάκη με κύριο στόχο τη δημιουργία αρνητικής για τους γιατρούς και το νοσοκομείο "περιρρέουσας ατμόσφαιρας". Στις εμφανίσεις αυτές δηλώνεται η πλήρης εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, και εκτοξεύονται σοβαρές κατηγορίες που αναφέρονται ως "αποδεδειγμένες" για παραποίηση στοιχείων του φακέλου της ασθενούς, για παράτυπη αλλαγή βάρδιας κλπ.

Ουδέποτε υπήρξαν κατηγορίες για αυτά τα θέματα ούτε έχει αποδειχτεί κάτι σχετικό. Αντίθετα όλοι ξέρουμε ότι κατηγορείται ένας συνάδελφος ο οποίος δεν βρισκοταν καν στο νοσοκομείο, ούτε εφημέρευε την συγκεκριμένη νύχτα. Η οικογένεια Ακουμιανάκη και οι δικηγόροι της ξέρουν καλά να παίζουν το παιχνίδι της παραπλάνησης, της δημιουργίας εντυπώσεων, της απαξίωσης των γιατρών και του νοσοκομείου. Εφόσον υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη τι χρειάζονται όλα αυτά;

Έτσι φτάσαμε ως εδώ να σκεπάζουμε τις ενοχές μας με φωνές και κατηγορίες και να θεωρούμε ότι λύνονται τα προβλήματα της κατάχρησης αλκοόλ από ανήλικους όταν κληθεί η αστυνομία ή μαλώσουν χαϊδευτικά και εγκαίρως οι σχεδόν "περήφανοι" γονείς τα ανήλικα μεθυσμένα τέκνα τους. Δεν γνωρίζουμε παρόλα αυτά να έχει κατηγορηθεί κάποιος γονιός όταν (τις περισσότερες φορές εν γνώση τους) μεταφέρονται μεθυσμένοι ανήλικοι στο νοσοκομειο.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς πώς θα βελτιωθούν τα πράγματα και πώς θα αποδοθεί δικαιοσύνη (αυτός δεν είναι ο σκοπός κάθε δικαστικής διαδικασίας;) αν γίνει το νοσοκομείο κατά ένα εκατομμύριο ευρώ φτωχότερο (τόση περίπου είναι η αποζημειωση που απαιτείται από την οικογένεια), και αν έρχεται η αστυνομία κάθε φορά που μεταφέρεται ανήλικος μεθυσμένος. Η τακτική μας στην αντιμετώπιση της μέθης δεν έχει αλλάξει. Το ότι ειδοποιούνται οι γονείς και η αστυνομία δεν αλλάζει την έκβαση. Ούτε οι μεθυσμένοι ανήλικοι γίνονται λιγότεροι, ούτε οι γιατροί καλύτεροι, ούτε το νοσοκομείο βελτιώνεται με το να γίνει φτωχότερο, ούτε δικαιοσύνη αποδίδεται με το να καταδικάζονται καταφανώς αθώοι.

Δεν μπορούμε παρά να αντιπαραβάλλουμε σε όλα αυτά την αντίδραση της οικογένειας μετά το θάνατο ενός μαθητή από τροχαίο την ωρα που διέσχιζε την Κηφησιάς στο Ψυχικό πριν από κάποια χρόνια. Το τραγικό δυστύχημα έγινε έναυσμα για την οικογένεια του να φτιάξει μια αερογέφυρα για να περνούν με ασφάλεια οι μαθητές απέναντι.

Ας σκεφτούμε όλοι την άθλια πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην πόλη μας μετά από κάθε τραγικό γεγονός που συμβαίνει και ας προβληματιστούμε για τα κίνητρα και τις επιδιώξεις μας πριν πιάσουμε τα μικρόφωνα και βγούμε στις οθόνες.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ

Τι απαντά ο πατέρας της Στέλλας

Απόψε και μέσω της ΚΡΗΤΗ TV έγινε γνωστή η απάντηση που έδωσε ο κ. Μανόλης Ακουμιανάκης στην παραπάνω ανακοίνωση.

Αρκέστηκε να πει πως δεν θα ασχοληθεί με ανθρώπους που είναι αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News