Ειδήσεις

Με δεσμούς καρδιάς έδεσε δύο γυναίκες η "Βοήθεια στο Σπίτι"

Μια εικόνα χίλιες λέξεις... δύο γυναίκες με ξεκάθαρα συναισθήματα αποτυπωμένα στα πρόσωπα τους... χαρά, ευγνωμοσύνη, αγάπη.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις... δύο γυναίκες με ξεκάθαρα συναισθήματα αποτυπωμένα στα πρόσωπα τους... χαρά, ευγνωμοσύνη, αγάπη.

Η κυρία Ευτυχία είναι 93 ετών και με την Τζένη Καθεκλάκη την χωρίζουν ηλικιακά πολλές δεκαετίες. Δεν υπάρχουν δεσμοί συγγένειας ανάμεσα τους αλλά δεσμοί καρδιάς που καλλιεργήθηκαν μέρα με την μέρα, χρόνο με τον χρόνο μέσα από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Η υπερήλικη είναι μόνο μία από τους συνολικά 107 ωφελούμενους και η Τζένη, μία από τις μόλις τέσσερις εργαζόμενες στο πρόγραμμα, που από το 2005 προσφέρει υπηρεσίες ζωής στον ορεινό δήμο. Ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες δέχονται κατ' οίκον τη βοήθεια, τη φροντίδα, την υποστήριξη τους.

?

Όπως η κ. Ευτυχία που ζει μόνη της στο Μέσα Λασίθι. Οδεύοντας προς την ολοκλήρωση ενός ολόκληρου αιώνα ζωής έχει ως συντροφιά τα βιβλία της και ανταποδίδει με πολύ αγάπη την φροντίδα που δέχεται από τα ανίψια της και το πρόγραμμα.

Ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ωφελούμενους αναπτύσσονται σχέσεις ζωής… Πολλοί από αυτούς θα ήταν καταδικασμένοι στη μοναξιά και την εγκατάλειψη αν δεν είχαν τις κυρίες του προγράμματος να περνούν το κατώφλι τους. Τους παρέχουν από ιατρική φροντίδα, μέχρι συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη και καλύπτουν απλές και καθημερινές ανάγκες τους, όπως τα ψώνια και η πληρωμή λογαριασμών.

Στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου μάλιστα το πρόγραμμα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την τοπική κοινωνία καθώς στον δήμο ελλείψει προσωπικού δεν λειτουργεί κοινωνική υπηρεσία αλλά το κενό της καλύπτεται στο έπακρο από το λιγοστό προσωπικό του "Βοήθεια στο Σπίτι".

Για τις δυσκολίες που τις υπερβαίνουν με περίσσευμα ψυχής και καλής συνεργασίας αλλά και για τη μεγαλύτερη ανταμοιβή που λαμβάνουν μέσα από την αγάπη που τους δείχνουν οι ίδιοι οι ωφελούμενοι, μίλησαν στην εκπομπή Direct της ΚΡΗΤΗ TV και την Στέλλα Τερζάκη.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια