Ειδήσεις

Που λειτουργεί η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας

Εγκαινιάστηκε σήμερα στις 11 το πρωί στο Ηράκλειο στην οδό Σπιναλόγκας, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας της Κρήτης.

Εγκαινιάστηκε στις 11 το πρωί στην οδό Σπιναλόγκας στο Ηράκλειο, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας της Κρήτης.

Η μονάδα είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό και θα λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 22:00.

Παροχή δωρεάν περίθαλψης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΥΠΕ Κρήτης «η ίδρυση και λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας έρχεται για να καλύψει μια από τις κρισιμότερες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αυτή της ύπαρξης ενός οργανωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα. Αυτό το έλλειμμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτέλεσε, από την ίδρυσή του, το πιο αδύναμο σημείο του Ε.Σ.Υ. και συνέβαλλε καθοριστικά στο να διαιωνιστούν και να γιγαντωθούν οι βασικές παθογένειες και στρεβλώσεις του ελληνικού Συστήματος Υγείας, όπως ο νοσοκομειοκεντρικός και ιατροκεντρικός χαρακτήρας του και η ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής για την πρόληψη και την αγωγή υγείας.

Η κάλυψη αυτού του κενού τέθηκε εξαρχής ως μία από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Η λειτουργία των ΤΟ.Μ.Υ. σηματοδοτεί την παροχή δωρεάν, καθολικής, κατάλληλης, αποτελεσματικής, αποδοτικής, ποιοτικής και ανθρωποκεντρικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον πληθυσμό»

Συνάντηση για το δημοτικό ιατρείο

Νωρίτερα σήμερα τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Λότζια,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Σταμάτης Βαρδαρός,  η Διοικήτρια και ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ,  Ελένη Μαυρομμάτη και Στέλιος Δημητρακόπουλος, και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικης Πολιτικής Μαρία Καναβάκη.  Συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση και στις Υπηρεσίες Υγείας, μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα αναβάθμισης του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Ηρακλείου.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια