Ειδήσεις

Ένταση και ξεσπάσματα στη δίκη για το φονικό στον Πρ. Ηλία

Σε κλίμα έντασης & αλλεπάλληλων ξεσπασμάτων των συγγενών του Πρ. Ξυδάκη & του Μαν. Σταυρουλάκη ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων

Μέσα σε κλίμα έντασης και αλλεπάλληλων ξεσπασμάτων των συγγενών του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανώλη Σταυρουλάκη ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του 56χρονου κρεοπώλη και του αδερφού του που κάθονται στο εδώλιο για την πολύκροτη υπόθεση, που κρατά διχασμένη την κοινωνία του Προφήτη Ηλία.

Είχαν προηγηθεί οι αγορεύσεις του Ευάγγελου Μουνδριανάκη και του Ευριπίδη Κουκιαδάκη, δύο εκ των συνηγόρων που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων. Και οι δύο ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων, αφού αναφέρθηκαν προηγουμένως σε πολλά άλλα περιστατικά στα οποία φέρονται να έχουν εμπλακεί τα δύο αδέρφια από τον Προφήτη Ηλία. 

Κάποια από τα γεγονότα αυτά, σύμφωνα με τους συνήγορους πολιτικής αγωγής, είναι αρκετά για να πειστεί το δικαστήριο ότι ο 56χρονος προκάλεσε με πρόθεση το θάνατο των δύο θυμάτων.

Η αγόρευση του ποινικολόγου Γιώργου Στειακάκη που ακολούθησε προκάλεσε τις αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή, με τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη και άλλους συγγενείς να φωνάζουν και να ζητούν ισόβια καταδίκη για τον κατηγορούμενο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΙΑ Η ΔΙΚΗ - "ΘΡΙΛΕΡ" ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Ο κ. Στειακάκης μίλησε για υπερβολή και παραποίηση της πραγματικότητας αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται τα γεγονότα όλο αυτό το διάστημα. Μίλησε για μονόπλευρη ενημέρωση η οποία συνέβαλε στο να δημιουργηθούν μύθοι και έκανε λόγο για ισχυρισμούς που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Επίσης ο κ. Στειακάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι με τις συμπεριφορές που μεσολάβησαν τρομοκρατήθηκαν οι μάρτυρες και δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στο δικαστήριο για να καταθέσουν, καλώντας δικαστές και ενόρκους να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα και να σταθούν στα πραγματικά περιστατικά και να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 20/12/2017.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια