default-image

«Πλημμύρισαν» τους δρόμους του Ηρακλείου οι απεργοί

Κρήτη
«Πλημμύρισαν» τους δρόμους του Ηρακλείου οι απεργοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενικό «μπλακ - άουτ» σήμερα στη χώρα με το Ηράκλειο να συμμετέχει ενεργά στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Στους δρόμους κατέβηκαν οι Ηρακλειώτες, με κεντρικούς δρόμους, όπως η Λεωφόρος Δημοκρατίας, να έχουν «πλημμυρίσει» με διαδηλωτές.

Οι απεργοί για τα σωματεία της δύναμης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όπου μίλησε και ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, ενώ στην πλατεία Ελευθερίας βρέθηκαν απεργοί για τα σωματεία και τις συλλογικότητες του ΠΑΜΕ.

Ποιοι συμμετέχουν

Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες, καθώς ήδη με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων τούς καλεί να συμμετέχουν στις κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Βασικά αιτήματα που προβάλλονται αφορούν στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, τον ΕΝΦΙΑ, όπως επίσης το κόστος παραγωγής και τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Συμμετοχή δήλωσαν και οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ενώ αναμένεται να υπολειτουργήσει συνολικά ο δημόσιος τομέας.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική (ραντεβού στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 9:30 π.μ.) απηύθυνε και ο Σύλλογος Ερευνητών/Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου.

Χωρίς ειδήσεις

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, καθώς επίσης η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αντιδρώντας στην πώληση λιγνιτικών μονάδων. Τα συνδικάτα αντιδρούν «στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, αλλά και σε κάθε μέτρο και στόχευση που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών τους δικαιωμάτων».

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "ΠΑΡΑΛΥΕΙ" ΣΗΜΕΡΑ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Οικοδόμοι

Τη συμμετοχή τους στη σημερινή 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν, μεταξύ άλλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, που διεκδικούν «να μην ψηφιστούν οι αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις, την υπογραφή εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με 751 ευρώ κατώτερο μισθό κ.ά.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News