Ειδήσεις

Τι απαντά ο διοικητής του Γ.Ν. Ρεθύμνου για τη Σ.Ακουμιανάκη

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου μιλά για δημοσιεύσεις σχετικά με την υπόθεση της Στέλλας, μιλώντας για... ειδικά και γενικά θέματα.

Το Γενικό και το Ειδικό, θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί η νέα ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου για την πολύκροτη υπόθεση της Στέλλας Ακουμιανάκη.

Αφορμή, οι δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου μετά τις καταγγελίες του πατέρα της άτυχης Στέλλας ότι έχει ενδείξεις πως παραβιάστηκε το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο που αφορούσε την εισαγωγή και νοσηλεία του παιδιού του στο νοσοκομείο. Μετά τις αρχικές δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου την Τρίτη, σήμερα η διοίκηση επανέρχεται με νέα διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται:

«Με αφορμή το δημοσίευμα το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Νέα Κρήτη στις 12.12.2017 καθώς επίσης και το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων της Κρήτη TV την ίδια ημερομηνία και αναφέρεται σε δηλώσεις της Διοίκησης σχετικά με το θέμα της υπόθεσης της Στέλλας Ακουμιανάκη διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Οι δηλώσεις του Διοικητή σχετικά με τυχόν παραποίηση εγγράφων ή μελλοντικής διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης δεν αφορούσαν τη συγκεκριμένη υπόθεση και οι ερωτήσεις που δέχτηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου από τον δημοσιογράφο ήταν γενικού περιεχομένου και όχι ειδικά για την υπόθεση της Στέλλας Ακουμιανάκη.

Η μοναδική δήλωση του Διοικητή που αφορούσε ειδικά το εν λόγω θέμα της Σ. Ακουμιανάκη και ερωτήθηκε από το δημοσιογράφο ήταν ότι το θέμα αυτό έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη και ότι βρίσκεται σε αναμονή για τα αποτελέσματα της δικαστικής διερεύνησης.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου καλεί τα συγκεκριμένα δημοσιογραφικά μέσα ενημέρωσης να προβούν άμεσα στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου».

Η νέα αυτή ανακοίνωση, ωστόσο, γεννά ερωτηματικά ως προς την διατύπωση της και κυρίως για τους λόγους που ώθησαν τον διοικητή του νοσοκομείου να την εκδώσει.

Αν λοιπόν η δήλωση του για  τυχόν παραποίηση εγγράφων - ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και ΕΔΕ για το θέμα, που ήταν το …«δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη η παραποίηση», ήταν γενικού περιεχομένου και όχι ειδικά για την υπόθεση της Στέλλας Ακουμιανάκη, μπορεί να μας εξηγήσει τι σημαίνει αυτό ο κ. Διοικητής του Νοσοκομείου; Ότι στη περίπτωση της άτυχης Στέλλας, αποκλείει κατηγορηματικά να συνέβη αυτό και αν ναι, γιατί δεν το αναφέρει αυτό εγγράφως; Αν οι δηλώσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι γενικού περιεχομένου, τότε το γενικό δεν περιλαμβάνει και την ειδική περίπτωση της Στέλλας;

Άλλωστε, η νέα ανακοίνωση δέχεται και η ίδια ότι ο ρεπόρτερ-ανταποκριτής μας στο Ρέθυμνο δεν προσήλθε γενικά και αόριστα, αλλά για δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση της άτυχης Στέλλας, εξ ου και η αρχική του τοποθέτηση ήταν για την δικαστική εξέλιξη. Στη συνέχεια, όπως λέει, απαντούσε γενικά, αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει και την ειδική περίπτωση της Στέλλας;

Προφανώς και μιλάμε για μια ιστορία με τραγική κατάληξη, προ 7 περίπου χρόνων, αλλά η διοίκηση ενός νοσοκομείου έχει συνέχεια, θέλουμε να πιστεύουμε, άρα και γνώση του περιστατικού που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Με την «συνέχεια της διοίκησης» λοιπόν, επειδή ο Διοικητής ζητάει την αποκατάσταση της αλήθειας, μπορεί να μας πει; Η γενική αναφορά του, όπως λέει,  ότι «είναι δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη η παραποίηση … εγγράφων ή ηλεκτρονικών πρωτοκόλλων του νοσοκομείου» αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στη περίπτωση και της Στέλλας Ακουμιανάκη, αφού γενικά είναι πιθανόν; Ναι ή όχι;

Σχόλια