Ειδήσεις

Γιούχαραν άσχημα τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη video

Οι συμβασιούχοι εξαγριώθηκαν επειδή ο πρωθυπουργός δεν τους είδε με αποτέλεσμα να τον γιουχάρουν και να φωνάζουν πως «φεύγει σαν κλέφτης».

Τις έντονες αποδοκιμασίες συμβασιούχων δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αποχώρηση του από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Οι συμβασιούχοι εξαγριώθηκαν επειδή ο πρωθυπουργός δεν τους συνάντησε με αποτέλεσμα να τον γιουχάρουν και να φωνάζουν πως «φεύγει σαν κλέφτης».

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους εργαζόμενους πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα τους και θα έχουν πληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Ο κ Τσίπρας είπε ότι εργαζόμενοι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι πληρωμένοι γιατί είμαστε απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Μας είπε ότι ψάχνουν να βρουν επενδυτή και όταν βρεθεί ο επενδυτής θα φωνάξει τους εργαζόμενους να είναι παρόντες στις συζητήσεις για να μπορέσουν να δώσουν την καλύτερη λύση και να δοθεί η ανάπτυξη και να ξαναλειτουργήσει η επιχείρηση. Θα εκταμιευτούν περίπου 2,5 εκατομμύρια», τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΕΛΒΟ Θεόδωρος Αλιόγκας.

Εγκαίνια στην Τοπική Ομάδα Υγείας Ευόσμου

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε την Τοπική Ομάδα Υγείας Ευόσμου: «Εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν εμείς πετυχαίνουμε. Ξεκινάμε ένα μεγαλόπνοο έργο. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε 239 Τοπικές Ομάδες Υγείας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Οι ΤΟΜΥ δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, τηρουμένων των αναλογιών, έχουν σημασία ανάλογη με την ίδρυση του ΕΣΥ», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας,σύμφωνα και με τον eleftherostypos,  κατέληξε λέγοντας πως «Οι Τοπικές Ομάδες Υγείας προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας ιδιαίτερα στη δυτική Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζουν διακρίσεις και αδικίες δεκαετιών πριν ακόμη εκδηλωθεί η κρίση».

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε μέσω Twitter ότι προωθείται η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Το αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας με επίκεντρο την ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) αποτελεί τη σύγχρονη και διεθνώς αποδεκτή απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός και τονίζει: «Ξεκινάμε τις πρώτες ΤΟΜΥ από περιοχές όπου οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας είναι μεγαλύτερες και ο ρόλος μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής δημόσιας περίθαλψης ιδιαίτερα σημαντικός. Εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας στο Δήμο Ευόσμου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια