Ειδήσεις

Ένα ακόμη... «επεισόδιο» στη δίκη του φονικού στον Πρ. Ηλία

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται την Πέμπτη μετά από τη διακοπή της περασμένης Δευτέρας.

Με τις αγορεύσεις συνηγόρων της υπόθεσης συνεχίζεται την Πέμπτη 14/12 η πολύκροτη δίκη - σε δεύτερο βαθμό - για το διπλό μακελειό που είχε συγκλονίσει τον Ιούνιο του 2012, τον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται την Πέμπτη μετά από τη διακοπή της περασμένης Δευτέρας. Ειδικότερα, την περασμένη Δευτέρα, είχαμε την πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας, ενώ αγόρευσαν και δύο από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής (συνολικά είναι 4).

Εντός της αυριανής ημέρας, εκτός από τους υπόλοιπους δύο συνηγόρους πολιτικής αγωγής, αναμένονται να αγορεύσουν και οι συνήγοροι υπεράσπισης (πέντε στο σύνολο).

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, είχε προηγηθεί των αγορεύσεων, η αγόρευση του Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης, Ζαχαρία Κοκκινάκη.

Πρόταση εισαγγελέα

Ο κ. Κοκκινάκης πρότεινε την ενοχή του 57χρονου κρεοπώλη για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του Πρίαμου Ξυδάκη και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Μανόλη Σταυρουλάκη, ο οποίος καθόταν σε παρακείμενο καφενείο και ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από τα σκάγια της καραμπίνας του 57χρονου.

Στον αντίποδα, πρότεινε την απαλλαγή του νεαρότερου αδερφού του κρεοπώλη, που κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.

Η έκδοση της απόφασης αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων. Κάτι τέτοιο - κατά πάσα πιθανότητα - δε θα γίνει την Πέμπτη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο αυτό.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια