default-image

Ψαροντουφεκάς κινδύνευσε ανοιχτά του Κούλε

Κρήτη
Ψαροντουφεκάς κινδύνευσε ανοιχτά του Κούλε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε περιπέτεια «μπήκε» το απόγευμα της Τετάρτης ένας 35χρονος ψαροντουφεκάς. Βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή , στο ύψος του Ενετικού φρουρίου του Κούλε, από την εξωτερική του πλευρά ,απολαμβάνοντας την αγαπημένη του συνήθεια μαζί με ένα φίλο του.

Ωστόσο σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει στο neakriti.gr ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δουβής , οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που ο ίδιος τελικά παρασύρθηκε. Αμέσως ο φίλος του που κατάφερε και βγήκε στη στεριά , ειδοποίησε τις αρχές και σήμανε συναγερμός σε λιμεναρχείο αλλά και ΕΚΑΒ.

Ενεργοποιήθηκαν οι  χερσαίες περιπολίες ενώ πλωτό σκάφος του λιμεναρχείου «έφυγε» για να εντοπίσει τον 35χρονο που από την μία στιγμή στην άλλη, η ζωή του κινδύνευε.

Τελικά οι άνδρες του λιμεναρχείου Ηρακλείου τον εντόπισαν σώο και καλά στην υγεία του και αφού τον περισυνέλλεξαν, τον μετέφεραν σε χώρο έξω από το λιμεναρχείου Ηρακλείου , όπου και τον περίμεναν δασώστες του ΕΚΑΒ.

Άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με δική  του βούληση και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν συντρέχει απολύτως ουδείς λόγος ανησυχίας, , δεν μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία.

Από την πλευρά του ο κ. Δουβής προσθέτει ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα και οι απαραίτητοι κανόνες  της υποβρύχιας αλιείας.

Μεταξύ των πιο σημαντικών κανόνων που παραθέτει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας:

-Απαγορεύεται να ψαρέψεις με ψαροντούφεκο μέχρι να ανατείλει ξανά.

-Μη χρησιμοποιείς οποιασδήποτε μορφής καταδυτική συσκευή παροχής αέρα από σκάφος ή φορητή αυτόνομη καταδυτική συσκευή.

Ειδοποίησε την πλησιέστερη Λιμενική Αρχή της περιοχής στην οποία πρόκειται να καταδυθείς.

-ΜΗΝ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΥ.

-Κινήσου εκ του ασφαλούς. Απόφευγε παράτολμες και επικίνδυνες ενέργειες, όσον αφορά το βάθος, τον χρόνο κατάδυσης, τις επικίνδυνες περιοχές/ σπηλιές, τα ρεύματα κ.λπ.

-Φρόντισε ώστε ο χρόνος ανάδυσης σου να είναι υπερεπαρκής. Εκτός του βάθους και της κόπωσης, έχε υπόψη σου σε τι δυσχερή κατάσταση μπορεί να επέλθεις εξαιτίας των βαρών που φέρνεις στη μέση σου (εφ' όσον φοράς βάρη).-Μην βουτάς μόνος σου! Πάρε μαζί σου και παρέα. Αναλογίσου πόσο σωτήριο μπορεί να είναι αυτό σε μια κατάσταση ανάγκης.

-Μη βρίσκεσαι για πολλή ώρα κάτω απ' το νερό. Μείωσε όσο μπορείς τις κινήσεις σου υποβρυχίως.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News