default-image

Χωρίς... φως χριστουγεννιάτικο δέντρο σε χωριό της Κρήτης

Κρήτη
Χωρίς... φως χριστουγεννιάτικο δέντρο σε χωριό της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκφράζοντας την τοπική κοινωνία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Γρα Λυγιάς, με επιστολή του προς τα ΜΜΕ, διαμαρτυρήθηκε για την αδυναμία του Δήμου Ιεράπετρας, ο οποίος μέχρι χτες άφηνε χωρίς ηλεκτροδότηση το πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί στην είσοδο του αγροτικού χωριού.

Μετά την έντονη διαμαρτυρία και το παράπονο που εκφράστηκε δημόσια από την πλευρά των κατοίκων της περιοχής, δόθηκε η υπόσχεση ότι σε συνεργασία με τους τεχνικούς της ΔΕΗ, θα βρεθεί μια πιο ασφαλής λύση που να μην αφήνει περιθώρια ατυχήματος σε παιδιά και διερχόμενους.

«Στη Γρα-Λυγια  "φως" δεν θα έρθει μάλλον ποτέ», αναφέρει στην εισαγωγή της έγγραφης διαμαρτυρίας του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Γρα  Λυγιάς.

«Ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού  μας Συλλόγου, έστησαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, άκαρπες ήταν ωστόσο οι προσπάθειες μας να βρούμε τρόπο ηλεκτροδότησης του. Κάθε μας πρόταση στον υπεύθυνο ηλεκτρολόγο του Δήμου έπεσε στο κενό και θα χρειαστούμε γεννήτρια για να το ηλεκτροδοτήσουμε, καθώς ενέργειες του παρελθόντος δεν είναι πια δυνατές. Την ίδια ώρα που μέσα στην πόλη και στα γύρω χωριά ηλεκτροδοτούνται με μαγικό τρόπο γιρλάντες και φωτάκια, στην Γρα-Λυγιά αυτού του είδους ηλεκτροδότηση είναι επικίνδυνη και παράνομη.

Μάλλον σκοτεινά θα είναι τα Χριστούγεννα στο οικισμό μας. Έχουμε βέβαια συνηθίσει από τον παραλιακό μας δρόμο τα σκοτάδια. Ελπίζουμε στην άμεση λύση του προβλήματος μας, για να έχουμε κι εμείς φωτεινά Χριστούγεννα», καταλήγει η διαμαρτυρία που υπογράφεται από την πρόεδρο του Συλλόγου κ Ταττιανή Σαββίδου.

Μόλις πήραμε την καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρα Λυγιάς, επικοινωνήσαμε με τον γραμματέα του κ. Βασίλη Μπαλοθιάρη, ενώ ζητήσαμε απαντήσεις και από τον πρόεδρο της "ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α" κ. Μανόλη Γεωργαλάκη, που είχε την ευθύνη του στολισμού της πόλης και των χωριών του Δήμου Ιεράπετρας, επιχειρώντας και από την δική μας πλευρά να βρεθεί κάποια άλλη λύση για να μην μείνει σβηστό φέτος το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Γρα Λυγιάς.

Ο κ. Μανόλης Γεωργαλάκης αναφέρει πως δε γνώριζε την ύπαρξη της έγγραφης διαμαρτυρίας του Συλλόγου, αλλά επικοινώνησε με την Τεχνική Υπηρεσία και τους ηλεκτρολόγους του Δήμου, ζητώντας τους να βρουν  μια κάποια λύση.

«Καταφέραμε τελικά να πάρουμε την υπόσχεση των ηλεκτρολόγων ότι σε συνεργασία με τους τεχνικούς της ΔΕΗ, το πρωί της Πέμπτης, θα συναντηθούμε στην είσοδο της Γρα Λυγιάς, όπου έχουμε στήσει το Χριστουγεννιάτικο μας δέντρο, για να βρούμε την καλύτερη λύση της ηλεκτροδότησης του δέντρου», είπε ο κ. Βασίλης Μπαλοθιάρης, γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News