default-image

Δεμένα τα καράβια την Πέμπτη - Οι αλλαγές στα δρομολόγια

Κρήτη
Δεμένα τα καράβια την Πέμπτη - Οι αλλαγές στα δρομολόγια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοένα και περισσότεροι συλλογικοί φορείς στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, καταγγέλλουν την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης στο όνομα των δανειστών και των μνημονιακών τους απαιτήσεων, καλώντας τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους να κατέβουν την Πέμπτη μαζικά στους δρόμους, για να αντιδράσουν στο νέο προϋπολογισμό που προσανατολίζεται να καταθέσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή για το 2018.

Στο Ηράκλειο, οι απεργοί θα συγκεντρωθούν σε δύο χώρους: Ο ένας είναι έξω από το ΕΚΗ για τα σωματεία της δύναμης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και ο άλλος στην πλατεία Ελευθερίας, για τα σωματεία και τις συλλογικότητες του ΠΑΜΕ. Και οι δύο συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και θα κορυφωθούν με πορείες διαμαρτυρίας μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πάρει μέρος και το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα με χθεσινή του ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι θα πλαισιώσει την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.

«Επιστρέφουμε ως "απαράδεκτες" τις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τελειώνουν... Η διαρκής αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, με τα μνημόνια και τις απανωτές "αξιολογήσεις", δεν έχει τέλος», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι συνδικαλιστές στο ΠΑΓΝΗ.

Ανάλογο είναι το κάλεσμα και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, στο «στρατόπεδο» του ΠΑΜΕ, όπως και του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου. Στο ΠΑΜΕ ανήκει όμως και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, που διεκδικεί να μην ψηφιστούν οι αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις, την υπογραφή εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με 751 ευρώ κατώτερο μισθό κ.ά.».

Πυροσβέστες

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ εξέδωσε και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.

«Έμπρακτα σου στάθηκε με άπειρες παρεμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια, που η αστική τάξη της χώρας με τη βοήθεια του πολιτικού και του συνδικαλιστικού της προσωπικού έχουν στήσει στο απόσπασμα το δικαίωμά σου σε μια αξιοπρεπή ζωή. Ακόμη και μέχρι πριν λίγες μέρες, το ΠΑΜΕ κάλεσε τα συνδικαλιστικά σου όργανα σε κοινό διάλογο και αγωνιστικές διεκδικήσεις για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων σου και παρενέβη σε μια σειρά περιοχές για εργασιακά σου προβλήματα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το σχετικό κάλεσμα προς τους ένστολους.

Η Επιτροπή των Μπλόκων

Σε ανάλογη ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Επιτροπή των Μπλόκων αναφέρει: «Ο συντονισμός με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους, οι κοινές συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες δίνουν δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας, ώστε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και στην πορεία να την ανατρέψουμε, ανοίγοντας το δρόμο για ουσιαστική ανάπτυξη και αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, προς όφελος του λαού που παράγει τον πλούτο.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στη Λάρισα στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ, στις 12 το μεσημέρι, θα αποφασιστούν το πλαίσιο αιτημάτων και ο πανελλαδικός συντονισμός των αγωνιστικών διεκδικήσεών μας».

«ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»

Αλλαγές στα δρομολόγια

Οι «Μινωικές Γραμμές» γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, για αύριο Πέμπτη τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής τροποποιούνται ως ακολούθως:

* Γραμμή Κρήτης: Στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο, αύριο Πέμπτη, τα πλοία της εταιρείας θα αναχωρήσουν σύμφωνα με τα παρακάτω:

- Ηράκλειο-Πειραιάς, Η/S/F "Knossos Palace": Αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους, με προορισμό τον Πειραιά.

- Πειραιάς-Ηράκλειο, H/S/F "Festos Palace": Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους, με προορισμό το Ηράκλειο.

* Γραμμή Αδριατικής:

- Αναχωρήσεις από Ελλάδα προς Ιταλία: Στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, τα δρομολόγια της εταιρείας τροποποιούνται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

i) Αύριο Πέμπτη, στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Ανκόνα ("Cruise Olympia") αναχώρηση από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 11:59 μ.μ., με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνας (μεθαύριο Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, άφιξη 1:30 μ.μ.). Λόγω της αναπόφευκτης καθυστέρησης, το πλοίο "Cruise Olympia" δε θα προσεγγίσει το λιμάνι της Πάτρας στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

- Αναχωρήσεις από Ιταλία προς Ελλάδα: Στη γραμμή Ανκόνα-Ηγουμενίτσα-Πάτρα, τα δρομολόγια της εταιρείας τροποποιούνται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

i) Σήμερα Τετάρτη, στη γραμμή Ανκόνα-Ηγουμενίτσα ("Cruise Olympia"), αναχώρηση από το λιμάνι της Ανκόνας στις 2 μ.μ., με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (αύριο Πέμπτη, άφιξη 7 π.μ.). Λόγω της αναπόφευκτης καθυστέρησης, το πλοίο "Cruise Olympia" δε θα προσεγγίσει το λιμάνι της Πάτρας στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

ii) Αύριο Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου (προγραμματισμένο δρομολόγιο), στη γραμμή Ανκόνα-Ηγουμενίτσα-Πάτρα, το πλοίο "Cruise Europa" θα πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του. Αναχώρηση από το λιμάνι της Ανκόνας στις 2 μ.μ., με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας (μεθαύριο Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, άφιξη 1 μ.μ.).

«Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα κεντρικά πρακτορεία των "Μινωικών Γραμμών" μέσω των πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) και 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810/399.899, 2810/229.602, Πειραιάς: 210/41.45.744, Αθήνα: 210/33.76.910, Πάτρα: 2610/426.000, Ηγουμενίτσα: 26650/24.404, Ανκόνα: +39 071 201708, Βενετία: +39 041 5470411) και στα κατά τόπους Λιμεναρχεία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News